Iki basamaklı en küçük negatif tam sayı hangisi?

Bunun gibi sorular, sorunun tam olarak ne sorduğunun iyi anlaşılmasını gerektirir. Örneğin, farklı basamaklara sahip en küçük negatif tam sayı derseniz, cevap -98’dir. Veya farklı basamaklı en küçük tek tamsayı deyin, cevap -97’dir.

Matematikte tam sayıların, doğal sayıların, sayma sayılarının, rasyonel sayıların, gerçek sayıların ve karmaşık sayıların ne anlama geldiğine dair iyi bir anlayışa sahip olmalısınız. Sorunun başında soruyu daraltan bu ifadeler bambaşka yanıtlara yol açabiliyor.

2 basamaklı en küçük negatif tam sayı nedir?

İki basamaklı en küçük pozitif tam sayı 10, İki basamaklı en büyük pozitif tam sayı 99, iki basamaklı en büyük negatif tam sayı ise -10 dur. iki basamaklı en küçük negatif tam sayı ise -99 dur.

En küçük negatif tam sayı mudur?

Pozitif tam sayılar “0”dan uzaklaştıkça büyür. Negatif tam sayılar ise “0”dan uzaklaştıkça küçülür. En büyük negatif tam sayı -1’dir. En küçük pozitif tam sayı ise +1’dir.

Iki basamaklı en küçük negatif tam sayı dur doğru mu?

İki basamaklı en küçük negatif tam sayı −10′dur.

Iki basamaklı negatif en küçük sayı mudur?

İki basamaklı en küçük tam sayı 10’dur. İki basamaklı en büyük tam sayı 99 sayısıdır.

Iki basamaklı en büyük negatif sayı nedir?

İki basamaklı en büyük negatif tam sayı, -10’dur.

Iki basamaklı en küçük tam sayı eksi 99 mudur?

basamaklı en küçük tam sayı –99‘dur sorularda da böyle verilir o yüzden sorularda 2 basamaklı en küçük doğal sayı denirse 10, 2 basamaklı en küçük tam sayı denirse –99 alırız.

En küçük tam sayı 1 midir?

Pozitif olan tam sayılar “0”dan uzaklaştıkça büyümektedir. Negatif olan tam sayılar ise “0”dan uzaklaştıkça küçülmektedir. En büyük negatif tam sayı ise –1‘dir. En küçük pozitif tam sayı +1 olarak kabul edilmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Mascarpone peyniri nedir, özellikleri nelerdir?

En küçük tam sayı nedir?

En küçük tam sayı değeri ise pozitif ve negatif duruma bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin pozitif en küçük tam sayı değeri sıfırı en yakın olan rakamdır. Yani 1 sayısıdır. Negatif en küçük tam sayı ise sayı doğrusunda 0 rakamının sağında kalan eksi işareti sonsuz sayıdır.

Yorum yapın

en iyi