IBAN’dan Şube Kodu Bulma

IBAN Numarasından Şube Kodu Öğren işlemimiz sayesinde dakikalar içinde şube kodunuza ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? IBAN Numarası ve Şube Kodu Öğrenme yöntemimiz sayesinde hesabınızın IBAN numarasını tam olarak analiz edebileceğinizi biliyor muydunuz? Sunduğumuz taktikler sayesinde iban numaranızı kullanarak hesap numaranız, müşteri numaranız, sort kodunuz ve daha fazlası gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Şube numarası, bazı bankaların para gönderirken ihtiyaç duyduğu bilgilerden biri olduğu için oldukça önemli sayılabilir.

IBAN’dan Numarasından Şube Kodu Nasıl Bulunur?

IBAN numarası, bankacılık işlemlerinde kullanılan çok yaygın bir numaradır. Özellikle para transferi yapılırken işlemlerin daha doğru ve hızlı yapılabilmesi için IBAN kullanılmaktadır. Çünkü IBAN‘ınız TC kimlik numaranız kadar size özeldir. Aynı bankada birden fazla hesabınız olsa bile, her hesaba farklı bir numara atanır. Ayrıca IBAN numaraları farklı kodlar içermektedir. IBAN numarası tek başına yeterli olmayabilir. Ayrıca karşı tarafa şube kodunuzu ve hesap numaranızı vermeniz gerekebilir. Ancak tek bir IBAN numaranız varsa diğer numaraları nasıl öğreneceğinizi bilemeyebilirsiniz. Bu yazıda size IBAN numarasını kullanarak şube kodunu nasıl bulacağınız anlatılacaktır. Ayrıca IBAN hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

IBAN’dan Nodan Şube Kodu Bulma

Ülke Kodu
Kontrol Basamakları
Banka Kodu
Rezerv Alanı
Şube Kodu
Müşteri Numarası
Ek Hesap Numarası
T R 7 6 0 0 0 0 9 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 0 0 1 0 0 0 0 1

Şube kodunun ne olduğunu, ne için kullanıldığını ve ne için kullanıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Şube kodu temel olarak hesabın ilk açıldığı şube bilgisidir. Bazı durumlarda, gönderenler bir şube kodu kullanarak para gönderebilir. Ayrıca TL dışında bir para birimi ile para gönderiyorsanız kendi şubenize göndermeniz gerekmektedir.

Gönderici, Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığı’ndan havale veya EFT yapıyorsa, havale seçeneklerinde Şube kodu ile para gönder seçeneğini işaretlemesi gerekir. Bu nedenle, hesabınıza yatırılan parayı yabancı para birimleri için kendi şubenizden veya herhangi bir şubeden TL olarak herhangi bir ücret ödemeden çekebilirsiniz. IBAN numarasının şube kodunu kullanmak da mümkündür.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Manchester United-Galatasaray maç kadrosu 11'i! Manchester United-GS maçı 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? İşte, Galatasaray'ın 11'i

IBAN’dan Numarasından Şube Kodu Öğrenme

IBAN kodu dediğimiz numara aslında birçok farklı kodun birleşiminden oluşuyor. Dolayısıyla her sayı veya o sayıdaki sayı grubu, onu tanımlayan bir özelliğe sahiptir. Bunu biliyorsanız, şube kodunu IBAN numarasından kolayca bulabilirsiniz. Şube kodunuzu IBAN’ınızın yanı sıra İnternet Bankacılığı veya Mobil Bankacılık’ta girdiğinizde de bulabilirsiniz. Gerekirse müşteri hizmetleri çağrı merkezini ararken de bu bilgiyi verebilir. IBAN numaranız varsa bu numara 26 haneden oluşur. Uluslararası standart 35 haneye kadar çıkıyor ama ülkemizde şu an kabul gören tarz bu. IBAN numarasının son 16 hanesi hesap numarasıdır. Bu 16 hanenin ilk 4 hanesi yönlendirme numarasıdır. Daha basit ve daha açık ifadelerle,

TR61 1111 1100 0011 1111 61616161

İçinde 0 olan numaralar şube kodlarıdır. Bu yöntem sayesinde IBAN numarasından şube kodunun bulunması birkaç saniyeden kısa sürmektedir. IBAN’ınız varsa ve sektör koduna ihtiyacınız varsa, bu sayede ihtiyacınız olan bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

en iyi