Hera Şarap Evi İzmir

Bugün sizlere Hera Şarap Evi Şirince‘den Bahsedeceğiz; izmir’e gidipte Şirince’ye uğramadan dönmek olmaz malum, peki nereye gitmeli neler görmeliyiz? Hera Şarap Evi Fiyatları , Nerede ? gibi soruların cevabını verdik..

Şirince ülkemizin en popüler mekanlarından birisi olmayı başarmıştır. Özellikle son yıllar da Şirince, Ege bölgesinin en önemli turizm destinasyonlarında yer almaya başladı. Ege Akdeniz Turları‘nın veya İzmir bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin başlıca gezi noktalarının arasında yer alan Şirince’nin hikayesi aslında şöyle başladı.

Kırkınca – Çirkince ve Şirince

Kuruluşu M.Ö 5. yüzyıla kadar giden o zamanlar adı Kırkınca olan Şirince’nin kısa tarihi, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı ulaşımı oldukça zor ve kıvrımlı dağ yollarını tırmanarak gidilebilen eski bir rum köyü’dür şirince. 1926 yılında o zamanın İzmir Valisi olan Kazım Dirik bir gün bu köye ziyaretinde ismin bu köye yakışmadığını söylerek köyün adı Şirince olması gerektiğini iletir ve bir kanunla o zamandan itibaren köyün adı değişir ve şirince olarak kalır.

Özellikle İncir, üzüm ve bir çok meyve ağaçlarıyla bölgede ki en önemli üretim ve tarım yerlerinde birisidir şirince. Üzüm ve çeşitli meyvelerin bu kadar kaliteli ve bol olduğu bölge de geçmişten günümüze 1. sınıf Şarap üretimi de gerçekleşmektedir. Dünya’ca ünlü ve bir çok ülkede girdiği yarışmlarda ödüller alan Şirince şarapları ülkemizde de bir hayli talep görmektedir.

Şirince Hera Şarap Evi

Şirince köyü’nün en popüler şarap mahsenine sahip hera şarap evi; Şirince’yi ziyaret edenleri mutlaka uğrayıp ve aynı zaman da tüm şarap çeşitlerini tatma imkanı buldukları mekandır. Aynı zamanda hediyelik eşya, yemekler ve tarih dolu sokaklar evet bunlar mutlaka yapılması gereken gidipte görülmesi gereken önemli unsurlar. Bildiğimiz gibi Şarap bir çok yerin iddaalı olduğunu söyleyebiliriz. Bir çok çeşit birbirinden farklı tatlar ülkemizde de şarap üretiminin önemli bir konuma sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Fındık yevmiyesi ne kadar oldu 2023? Karadeniz Bölgesi fındık yevmiyesi günlüğü ne kadara yükseldi, kaç TL, 500 TL'yi geçti mi?

Şarap denince akla gelen en şirin yer de şirince sanırım, kendi üretimi ile dünyaya açılan şirince şarapları kalitesi ve tadı ile de yoğun talep almaktadır. En çok aklımızda kalan ise Hera Şarap Evi üretimi olan Meyve Şarapları oldu. Kara dut, vişne ve çeşit çeşit meyve şaraplarını mutlaka tatmanızı öneririz. Şirince’ye git ama Hera Şarap Evi’ne Mutlaka Uğra ve meyve şaraplarını mükemmel sunumuyla tat. Her yerde bulamayacağınız bu tatları bir telefonla da sipariş vermek mümkün, Şarap severler için mutlaka denemeye değer bir adres şirince ve hera şarap evi.

Yorum yapın

en iyi