Havalede Para Kesilir Mi?

Transferlerinizden para kesilip kesilmediğini merak ediyorsanız, para gönderirken ödediğiniz ücret ve komisyonlarla ilgili kapsamlı bir yazı hazırladık. Bankacılıkta en yaygın işlemlerden biri para transferidir. Havale işlemleri, EFT ve Havale olarak adlandırılan iki alana ayrılmaktadır. Her işlemin bazı benzersiz özellikleri vardır. EFT, iki farklı banka hesabı arasında para transferi işlemiyken, banka havalesi aynı bankanın hesapları arasında para alışverişi yapılırken kullanılan bir özelliktir. Peki başka banka havale para kesiliyor mu?

Havalede Para Kesilir Mi?

Para gönderme söz konusu olduğunda el yazısı bağışların ve mektupların günleri çoktan geride kaldı. Günümüzde insanlar para göndermek için genellikle banka havalesi veya EFT yöntemlerini tercih etmektedir. Ancak birçok kişi doğal olarak paranın borsadan düşülüp düşülmediğini merak ediyor. Banka ücretleri banka ve hesap özelliklerinize göre değişiklik göstermekle birlikte bazı banka işlemleri için ücret ödemeniz gerekmektedir. Bazı bankalar belirli işlemleri tamamen ücretsiz yapmanıza izin verir. Örneğin faturalarınızı bankaya gitmeden ödemek istiyorsanız otomatik ödeme talimatını hesabınıza ekleyebilirsiniz. Faturalarınızı her ay düzenli olarak hiçbir masrafa girmeden ödeyebilirsiniz. Bazı bankalar havale ve EFT işlemlerinden ücret almamaktadır. Ancak başta da belirttiğim gibi bu durum bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Bu makale, transfer ücretleri olup olmadığına, öyleyse ne olduklarına ve para gönderirken nelere dikkat edilmesi gerektiğine anlattık..

Farklı Bankaların Havale Ücretleri

Bazı bankalar her koşulda transferler için ücret almaktadır. Öte yandan bazı bankalar havalesiz EFT işlemlerine ücretsiz olarak izin vermektedir. O halde banka banka bu soruna bakabilirsiniz. Bazı banka örneklerini kullanarak transfer ücretlerini size daha net bir şekilde anlatmak istiyoruz.

İş Bankası Havale Ücretleri

Bir İş Bankası hesabından başka bir İş Bankası hesabına para transferi yapılırken herhangi bir ücret alınmaz. Ancak, hesabınızdan başka bir isme para transfer ederseniz, transfer edilen her 1 milyon $ için 5 transfer ücreti vardır. Altın Hesaptan para gönderirken işlem ücreti 1/1.000’dir. ATM transferleri için herhangi bir ücret alınmaz. İnternet Bankacılığı üzerinden yapılan tüm para transferleri ücretsizdir. Ayrıca telefon bankacılığı, İş Bankası mobil uygulaması veya çağrı merkezi işlemlerinden herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Kızıl Goncalar neden ceza aldı, neden şikayet ediliyor?

Garanti Bankası Havale Ücretleri

Garanti Bankası’ndan para göndermek isterseniz transfer ücreti biraz daha yüksek olabilir. AloGaranti üzerinden Western Union ile para gönderirken herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Yine AloGaranti üzerinden para gönderirseniz, gönderilen her 1 milyon dolar için 4 ücret ödemeniz gerekecek. Kredi kartı ile herhangi bir hesaba veya kişiye düzenli havale tanımlıyorsanız, her işlem için havale tutarının %2,02’si kadar havale ücreti ödemeniz gerekir. Garanti mobil uygulaması veya internet bankacılığı üzerinden yapılan transferlerde %2,99 işlem ücreti alınacaktır. Şubelerden transferler Mil başına 4 ücrete tabidir. Adınıza transfer prosedürleri için her 1.000 yen için 5 yen işlem ücreti düşülecektir.

Enpara Havale Ücretleri

Enpara, havale ve EFT ücretleri açısından en karlı hizmetlerden biridir. Finansbank tarafından desteklenen bir Enpara hesabı, para transferlerini veya EFT işlemlerini tamamen ücretsiz yapmanızı sağlar. Ayrıca havale işlemleri kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Empara bugünlerde popüler bir hizmettir. Hizmeti sadece bir hesap açarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bankaların şu anda koronavirüs salgını nedeniyle havale ve EFT işlemlerinden ücret almadığını da bilmelisiniz. Yukarıdaki ücretler salgın dışında geçerlidir. Şu anda bankalar, şubeye gitmeden bankacılık işlemlerinizi tamamlayabilmeniz için bankacılık hizmetleri için ücret almamaktadır. Yani herhangi bir bankanın müşterisi olmanız fark etmeksizin ücretsiz olarak para gönderebilirsiniz. Bu işlemlere havale ile birlikte EFT de dahildir. Mobil Bankacılık, Telefon Bankacılığı, İnternet Bankacılığı ve ATM’ler.

Aslında bütün bankaların komisyon oranları aynıdır, halkbank , Akbank, İng bank , Ziraat Bankası 3 ile 4 TL arası havale ücreti alıyorlar..

Yorum yapın

en iyi