Güven Kıraç Kimdir? İnci Taneleri Kasım Kimdir? Güven Kıraç Nereli Ve Kaç Yaşında?

Güven Kıraç Kimdir? İnci Taneleri Kasım Kimdir? Güven Kıraç Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Güven Kıraç Kimdir? İnci Taneleri Kasım Kimdir? Güven Kıraç Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı İnci Taneleri dizisi bu akşam başlıyor. Yıllar sonra ekranlara dönüş yapacak olan Yılmaz Erdoğan, dizinin senaristliğini üstlenirken aynı zamanda başrolünde de yer alacak. Güven Kıraç ise dizide Kasım karakterini canlandıracak olan isimlerden biri olacak.

Güven Kıraç Kimdir?

Güven Kıraç, 5 Nisan 1960 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiş ve Abhaz kökenli bir ailenin oğlu olarak büyümüştür. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur. 1986 yılından itibaren birçok televizyon dizisi, reklam filmi ve sinema filminde rol almıştır. İki yıl boyunca devlet tiyatrosu sanatçısı olarak görev yaptıktan sonra istifa etmiştir. Güven Kıraç’ın tiyatro kariyeri arasında Adana Devlet Tiyatrosu’nda “Ağrı Dağı Efsanesi”, “İki Kalas Bir Heves” ve “Sıkıyönetim”; Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nda “Tiyatrocu”, “Sokak Kızı Irma”, “Hamlet” ve Tiyatro Stüdyosu’nda Jean Genet’ın “Balkon” adlı oyunları bulunmaktadır.

Güven Kıraç, 1995 yılında Garanti Bankası reklamında canlandırdığı sınırsız hizmet veren taksici rolüyle geniş kitleler tarafından tanınmıştır. 1997 yılında Zeki Demirkubuz’un yönettiği “Masumiyet” adlı filmdeki performansı ile ÇASOD, MGD ve Hayfa Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştır.

guven.jpg

Oyunculuğunun yanı sıra birçok müzik videosunda da yer alan Güven Kıraç, 1998 yılında Erkan Can ile birlikte “Gemide” adlı filmde rol almıştır. Aynı yıl “Laleli’de Bir Azize” adlı filmde Aziz karakteriyle izleyici karşısına çıkmıştır. 1999 yılında “Salkım Hanımın Taneleri” adlı filmle 19. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Gelin Evi Feyza kimdir? Feyza Gazioğlu kaç yaşında, nereli? - HY Gazete

Güven Kıraç, müzik videolarında oynadığı çalışmalar arasında Kenan Doğulu’nun “Kandırdım”, Demet Sağıroğlu’nun “Arnavut Kaldırımı”, Yeşim Salkım’ın “Yoktan Geliyorum”, Sezen Aksu’nun “Yanmışım Ben” ve Ayşe Hatun Önal’ın “Şeytan Tüyü” şarkılarına eşlik etmiştir.

Oyuncu, 2013-2015 yılları arasında TRT 1’de yayımlanan “Beni Böyle Sev” dizisinde rol almıştır. 2014 yılında kendi tablolarını tanıttığı bir resim sergisi düzenlemiştir. Güven Kıraç, 2024 yılında Kanal D’nin yeni dizisi “İnci Taneleri”nde Kasım karakterini canlandırıyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

Yorum yapın

en iyi