Gay nedir, ne demek?

Bu makalemizde sizlere ,Gay nasıl olunur , Gay ne anlama gelir, Gay mısın ne demek ? Gay hakkında bütün detaylar konumuzda.. İşte detaylar.

GAY NEDİR, NE DEMEK?

Eşcinsel, (genellikle erkek). Fransızca kök gai’den türetilmiştir. “Gay” terimi başlangıçta “neşeli ve çapkın” ve “renkli ve gösterişli” anlamına geliyordu ve 1960’lardan beri gey erkekler tarafından kendilerini tanımlamak için kullanılıyor. Gay kelimesinin İngilizce’deki diğer anlamları (neşeli, umursamaz vb.) kullanımı zamanla ortadan kalkmış ve eşcinsellik için bir terim olarak kabul edilmeye başlanmıştır.19. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Bu konunun eksikliğini gidermek için gay kelimesi başlangıçta erkek eşcinselliği anlamında kullanılırken zamanla eşcinsellik olarak kullanılmaya başlanmıştır.Lezbiyen kelimesi eşcinsel kadın anlamına gelmektedir. En sık kullanılan eşcinsel isimlerinden biri de yabancı dillerden çevrilen gay kelimesidir. Türk Dil Kurumu’nun Türkçe sözlüğündeki gay karşılığı şu şekildedir: Cinsel arzularını tatmin etmek için benzer düşünen insanlarla seks yapmayı alışkanlık haline getiren kişi.

GAY NE ANLAMA GELİR?

Bugün gay kelimesi hem erkek hem de kadın eşcinseller (lezbiyenler) için uluslararası bir terim haline geldi. Ama biri size doğrudan Türkçe telaffuz edildiği şekliyle ‘gay’ diyorsa, gey kanallarında sık sık müdavimdir ve kendi tabiriyle ‘aktif’tir.. En sık kullanılan eşcinsel isimlerinden biri de yabancı dillerden tercüme edilen homoseksüel kelimesidir. Türk Dil Kurumu Türkçe sözlüğündeki eşcinsel karşılığı şu şekildedir: Cinsel isteklerini hemcinsleriyle tatmin etme alışkanlığına sahip kişi, halk tarafından kolayca kabul edilen ve kullanılan bir klişe haline gelmiştir.

Gayler kadınlarla birlikte olur mu? sorusunun yanıtı ” Hayır ” birlikte olmazlar.. Onlar erkekler ile birlikte olmaktan mutluluk duyarlar!

Dikkatini Çekmedi mi ?  Hacı Fevzi Akdoğan kimdir? AK Parti Gaziantep- Nizip Belediye Başkan adayı Hacı Fevzi Akdoğan kaç yaşında, nereli?

Yorum yapın

en iyi