Fuat Uğur kimdir? Fuat Uğur kaç yaşında, nereli? Fuat Uğur nerede yazıyor? Fuat Uğur Türkiye Gazetesi’nden neden ayrıldı? – HY Gazete

Yazdığı yazılarıyla sıkça adını gündeme getiren gazeteci Fuat Uğur’un kim olduğu merak edilerek vatandaşlar tarafından aratılmaya devam ediyor. Fuat Uğur kimdir? Fuat Uğur kaç yaşında, nereli? Fuat Uğur nerede yazıyor? Fuat Uğur Türkiye Gazetesi’nden neden ayrıldı? soruları ise gündemde sıkça aratılan sorular arasında yerini alıyor. İşte merak edilen o soruların cevapları haberimizde derledik. 

FUAT UĞUR KİMDİR?

Fuat Uğur, Türk gazeteci ve yazardır. Samsun’da doğan Uğur, 1980 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Gazeteciliğe 1978 yılında Politika gazetesinde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabiri olarak adım atmıştır. Aynı zamanda Çalışma Bakanlığı’nda İş Müfettişi olarak görev yapmıştır.

1984 yılında iş müfettişi ve avukat arkadaşlarıyla bir hukuk bürosu kurarak, 1986 yılında 7 ciltlik “Açıklamalı Sosyal Güvenlik Mevzuatı”nı yazmıştır. Fuat Uğur, 1988 yılında Hürriyet gazetesinde çalışma yaşamı uzman muhabiri olarak görevine devam etmiştir. Gazetecilik kariyeri boyunca Güneş (1990), İnterstar televizyonu haber merkezi ve Kanal 6 televizyonu haber merkezinde görev yapmıştır. ATV’de “Kayıp Aranıyor” ve “Katil Kim” adlı programların yapımcılığını ve editörlüğünü üstlenmiştir.

Fuat Uğur, gazetecilik hayatında çeşitli görevler üstlenmiştir. Nokta Dergisi haber müdürlüğü, Yeni Yüzyıl haber müdürlüğü, İntermedya dergi grubu genel koordinatörlüğü, Cem Radyo genel müdürlüğü, Show Tv Haber Merkezi Ankara temsilciliği ve haber müdürlüğü, ATV haber genel yayın yönetmenliği gibi önemli pozisyonlarda görev yapmıştır. Ayrıca ATV Avrupa’da “Avrupa’da Gündem” programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir. Fuat Uğur, A Haber’de “İnce Siyaset” programının moderatörlüğünü yapmış ve TGRT Haber’de Cem Küçük ile birlikte yorumculuk yapmıştır.

Fuat Uğur, meslek yaşamı boyunca çeşitli ödüller kazanmıştır. Öyküleri Adam Öykü dergisinde yayınlanmıştır. “Ayandon Fırtınası” adlı film öyküsü, Antrakt dergisi ile Fida filmin düzenlediği Film Hikayesi yarışmasında ödül almıştır. Fuat Uğur’un gazetecilik ve yazarlık kariyeri, Türk medya sektörüne değerli katkılar sunmuş ve başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu kimdir? Mehmet Ali Kumbuzoğlu nereli ve kaç yaşında?

FUAT UĞUR NERELİ?

Gazeteci Fuat Uğur’un nereli olduğu sıkça aratılan sorular arasında yerini korumaya devam ediyor. Fuat Uğur’un aslen Samsunlu olduğu biliniyor.

FUAT UĞUR KAÇ YAŞINDA?

Fuat Uğur’un kaç yaşında olduğu vatandaşlar tarafından merak edilirken, Fuat Uğur’un yaşına dair kesin bir bilgi bulunmuyor. 1957-1960 yılları arasında doğduğu tahmin ediliyor. 

FUAT UĞUR TÜRKİYE GAZETESİ’NDEN AYRILDI MI?

Fuat Uğur, Aralık 2022’de Türkiye gazetesinde yaklaşık 10 yıldır yazdığı süreçten sonra sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamayla tv100’e transfer olduğunu duyurdu.

Fuat Uğur, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yeni döneme geçişim hakkında tüm dostlarım, okurlarım ve ülkemizin değerli insanlarına yeni adresimi bildirmek istiyorum. Türkiye gazetesinden ayrıldım ve artık tv100 ailesine katıldım.”

2 Aralık 2022 yılında Türkiye Gazetesi’nden ayrılırken gazeteye son yazısını yazan Fuat Uğur, ‘Zor Bir Yazı’ başlıklı yazısı ile Türkiye Gazetesi’ne veda etti. Uğur, Türkiye Gazetesi’nde çalıştığı süre boyunca 1 bin 608 yazısı yayınlandı. 

“Veda sözcüğünün, biriktirdiğimiz anılarımızdaki yeri o kadar büyüktür ki, her işittiğimizde ne kadar kırılgan, hassas ve duygusal olduğumuzu idrak ederiz.” diyerek Türkiye Gazetesi’ndeki son yazısını yazan Fuat Uğur, Türkiye Gazetesi’nden ayrılarak TV100 ile çalışmaya başladı. 

FUAT UĞUR TV100 AİLESİNE KATILDIĞINI ŞÖYLE AÇIKLAMIŞTI

Fuat Uğur 10 yıldır çalıştığı Türkiye Gazetesi’nden ayrıldığını sosyal medya hesabı üzerinden ‘Yeni Durumum’ başlığı altında şu cümlelerle açıklamıştı:

Yeni durumum.

Tüm dostlarıma, okurlarıma, ülkemizin iyi insanlarına yeni adresimi bildiriyorum.

Türkiye gazetesinden ayrıldım ve artık TV100 ailesine katıldım.

Güzel, huzurlu ve nitelikli bir 10 yıl geçirdiğim Türkiye gazetesinin patronu Mücahid Ören’e, eşi Aslıhan hanıma anlayışları, bugüne dek verdikleri destek nedeniyle çok müteşekkirim. Bu arada Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Genel Yayın Koordinatörü Yücel Koç, Haber Müdürü Fatih Selek, Sadık Söztutan, Ahmet Demirbaş, Ömer Faruk Dirlik ve Fuat Atik’e çok teşekkür ederim. Hepsinin bende emekleri var helal etsinler.

FUAT UĞUR’UN PAYLAŞIMININ ARDINDAN TV100’DEN DE AÇIKLAMA GECİKMEMİŞTİ

TV100’den yapılan açıklamada Fuat Uğur’un bünyelerine katıldığı şu şekilde açıklanmıştı:

“Deneyimli gazeteci Fuat Uğur yorumlarıyla, gündemi belirleyen haber ve yayınlara imza atan TV100 ekranlarında izleyicilerimizle buluşurken, yazılarıyla da tv100.com’da okurlarıyla buluşacak.” 

Yorum yapın

en iyi