Erdem Kavlak kimdir? Erdem Kavlak kaç yaşında, nereli? Hangi birliğin askeriydi, nasıl öldü? – HY Gazete

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde silah kazası sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Sözleşmeli Er Erdem Kavlak’ın cenazesi, Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Havuz köyünde toprağa verildi.

Peki, Erdem Kavlak kimdir? Erdem Kavlak kaç yaşında, nereli? Hangi birliğin askeriydi, nasıl öldü?

ERDEM KAVLAK KİMDİR?

Erdem Kavlak aslen Sivas Kangal’lıdır. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde silah kazası sonucu yaralanmış, ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiştir. Askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na getirilen şehit Erdem Kavlak’ın naaşı, daha sonra toprağa verilmek üzere Havuz köyündeki babaevine götürüldü.

Şehit Erdem Kavlak’ın cenaze namazını, amcasının oğlui imam Resul Kavlak kıldırdı.

Cenaze törenine, şehit Kavlak’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kasa, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Cüneyt Mutlu, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muhammet Sevinç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) tarafından yapılan yazılı açıklamada “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Temmuz 2023 tarihinde, meydana gelen silah kazası sonucu ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız İs. Söz. Er Erdem Kavlak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Berra kimdir? Gerçek adı nedir?

Yorum yapın

en iyi