Engin Palabıyık kimdir? Engin Palabıyık kaç yaşında, nereli? Engin Palabıyık hangi projelerde yer aldı? Altın Portakal seçici kurul üyesi Engin Palabıyık kimdir?




Haber albümü için resme tıklayın

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda yarışacak yapımlar açıklandı. Bu kapsamda seçici kurul içerisinde bulunan Engin Palabıyık’ın kim olduğu merak edildi. Engin Palabıyık kimdir? Engin Palabıyık kaç yaşında, nereli? Engin Palabıyık hangi projelerde yer aldı? Altın Portakal seçici kurul üyesi Engin Palabıyık kimdir? İşte merak edilen soruların cevapları…

ENGİN PALABIYIK KİMDİR?

Engin Palabıyık, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Psikoloji eğitimi aldıktan sonra aynı üniversitenin Sinema ve Televizyon yüksek lisans programına katılmıştır.

Uzun yıllar boyunca Mars Cinema Group’ta Film Alım ve Lisanslama yöneticisi olarak görev yapmış ve bu süre zarfında Lionsgate, Focus Features, Wild Bunch gibi önde gelen uluslararası şirketlerle işbirliği yaparak önemli projelere imza atmıştır. NuLook Production’da projelerin geliştirilmesi ve yapım süreçlerini başarıyla yönetmiş, Ali Baba ve Yedi Cüceler, Senden Bana Kalan, Son Umut gibi filmlerin yapım ve pazarlama aşamalarını yönlendirmiştir.

Aynı zamanda İftarlık Gazoz filmi için yürütücü yapımcılığı ve Berlin Film Festivali’nde yarışan Kız Kardeşler filmi için yardımcı yapımcılığı üstlenmiştir. !f İstanbul’un Sundance Institute ile birlikte düzenlediği !f Senaryo Lab ve İKSV’nin Köprüde Buluşmalar ortak yapım platformlarında danışman olarak görev yapmıştır.

Şu an itibariyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın seçki süreçlerini yönetmektedir. Ayrıca kendi prodüksiyon şirketi Harikulade Film adı altında projeler geliştirmekte ve bu projeleri hayata geçirmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Nuriye Akar kimdir? Nuriye Akar Nereli ve kaç yaşındadır?

Yorum yapın

en iyi