En İyi Netflix Dizi Önerileri

Evde Sevgilizle veyahut sevdiklerinizle birlikte izleyebileceğiniz.. Belli başlı medya kanalları üzerinden dizi, film ne bulursak izleyip zaman geçirmeye çalışıyoruz. Bu yazımızda sizlere güncel en iyi netflix dizileri ni sunmaya çalışacağız.

En İyi Netflix Dizileri 2023

Listemizde IMDB puanı yüksekten düşüğe doğru sıralanmıştır.

The Breaking Bad (IMDB Puanı : 9,5)

Tema : Suç ve Dram

Breaking Bad, IMDB’nin en iyi diziler listesinde 5. sırada yer alan, Walter White adlı bir lise kimya öğretmeninin, maddi sıkıntıları dolayısıyla New Mexico’nun uyuşturucu imparatoruna dönüşmesini konu alan dizi. Karakterlerin derinliği, olay örgüsünün sürükleyiciliği ile on numara bir dizi. Bryan Cranston, Anna Gunn ve Aaron Paul’ün başrol aldığı dizinin 5 sezonunu da heyecanla izleyeceksiniz.  Bölümler hemen hemen 50 dakikadan oluşuyor.

Our Planet (IMDB Puanı : 9,3)

Tema : Doğa ve Belgesel

Our Planet, anlatımını doğa tarihçisi David Attenborough’un yaptığı hayvanları ve doğayı anlatan belgesel serisidir. Doğanın güzellikleri kadar tüm dünyada insanın doğaya verdiği zararı da konu ediniyor. 1 sezon, 8 bölümden oluşuyor ve bölümler ise ortalama 50 dakikadan oluşmakta.

Rick And Morty (IMDB Puanı : 9,2)

Tema : Macera ve Animasyon

Galaksilerarası ve boyutlararası yolculuklar yaparak değişik olaylara bulaşan çılgın bilimci Rick ve onun saf torunu Morty’nin macera ve eğlence dolu komik hikayeleri anlatılıyor dizi içerisinde. Her bir bölümde kendilerini farklı tehlikelerin içerisinde buluyorlar. Dizi toplam 4 sezondan oluşuyor. Her bölüm ortalama 22 dakika sürmekte.

Sherlock (IMDB Puanı : 9,1)

Tema : Gizem ve Suç

Sir Arthur Conan Doyle’ın romanlarından medya ortamına uyarlanmış bir dizi. Günümüz Londra’sında çekilen dizide, Baker Street’te yaşamını sürdüren dedektif Sherlock Holmes, ev arkadaşı Doktor Watson ile macera üstüne maceraya koşuyor ve çözülemeyen sırları çözüyor. Bir bölüm ortalama 1 saat sürmekte.  13 bölüm ve 4 sezondan oluşmakta. 5. Sezonun ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Ekim 2023 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?

When They See Us (IMDB Puanı : 9,0)

Tema : Dram ve Suç

Central Park’ta koşu yapan bir bayana cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Harlemli beş arkadaşın hikayesini anlatan When They See Us, yaşanmış bir olaydan uyarlanmış 4 bölümden oluşan bir dizi. 1989 yılında yaşanmış olan ve kayıtlara The Central Park Five olayı diye geçen olay sonrası 5 genç arkadaş, işlemedikleri bir suç yüzünden ırkçılığa maruz kalarak hapishaneye gönderiliyor. Gerçek ise yıllar sonra ortaya çıkıyor. Dizi bölümleri zaman olarak 1 saat kadar sürüyor.

İlk iki sezonunda Kolombiya’nın uyuşturucu devi Pablo Escobar’ın hayatını anlatan dizi, üçüncü sezonda ise Kolombiya’nın diğer uyuşturucu patronlarının yaşamlarına yer vermiştir. Escobar’ın hayatını şaşkınlıkla izleyeceksiniz. Bazen bu dizinin gerçek bir hikaye ve kişiyi anlattığına inanamayabilirsiniz. Bölümler ortalama 45 dakikadan oluşmakta. Narcos: Mexico ise Kolombiya’nın ardından Meksika’daki Guadalajara kartelinin hikayesini konu alıyor.

Peaky Blinders (IMDB Puanı : 8,8)

Tema : Dram ve Suç

Gerçek bir hikayenin anlatıldığı dizi Peaky Blinders, 1890’ların sonu 1900 yıllarının başında, çeteler tarafından yönetilen Birmingham’dan çıkmış olan Peaky Blinders çetesinin, İngiliz hükümeti içerisindeki yükselişini anlatıyor. Tom Hardy, Cillian Murphy, Helen McCrory, Adrien Brody, Sam Neill, gibi usta oyuncu kadrosu ile başarılı bir dizi. Şu anda 5 sezonu var. İlk sezonlar, son sezonlara göre daha güzel. Yine de her sezon izlemeye değer. Dizinin bölümleri 55 dakika kadar sürmekte. Altıncı sezonun yayınlanacağı tarih ise henüz belli değil.

Black Mirror (IMDB Puanı : 8,8)

Tema : Bilimkurgu

Bilimkurgu ve macera tarzında 3’er bölümlük sezonlardan oluşan İngiliz dizisi. Modern ve dijital çağın yarattığı durumları anlatıyor. Karanlık konuları işlemekte olup izlerken içinizi karamsarlık basıyor ama izlemekten de vazgeçemiyor insan. Yılbaşı bölümü de mevcut olan dizi toplam 5 sezondan oluşmakta. Her bölüm 2 saat kadar sürüyor.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Yufkalı Büryan tarifi! MasterChef Yufkalı Büryan nasıl yapılır?

House Of Cards (IMDB Puanı : 8,8)

Tema : Dram ve Politik

Dizi, politik entrikalarla Amerika’nın kongre üyeliğinden üst mevkiye kadar yükselen Francis Underwood’un hikayesini anlatıyor. Kevin Spacey ve Robin Wright’ın başrol oynadığı dizi, son sezonlarda Kevin Spacey bazı suçlamalardan dolayı dizide yer almıyor. Dizinin 6 sezonu mevcut. Bölümler hemen hemen 50 dakika.

Yorum yapın

en iyi