Yaşadığımız yüz yılda evinimizde birçok elektrik araç bulunmaktadır. Hayatımızın hızlı bir şekilde ilerlemesi ve kolaylaştırılması için bu çok önemli bir hizmettir. Tabi bununla birlikte gelen avantajların yanına sorunlarda bulunmaktadır.
Elektrik Dükkanı Ne İş Yapar?
Elektrik dükkanı içerisinde birkaç adet iş yapılmaktadır. Bu işlerin arasında ürün satmakta yer alır. Tamir için geçerli malzemelerin yanında direkt olarak satılabilecek piller, kaplolar ve farklı ürünlerinde olması gerekiyor. Bu ürünlerin kar marjı çok yüksek değildir. Bu işi yapanların en çok kazandığı konu tamire gitmek veya bir aleti tamir etmekten geçmektedir.
Elektrik Dükkanı Bulunması Gerekenler?
Elektrik dükkanının içerisinde bulunması gereken sayısız malzeme vardır. Bu malzemeler işin yapılması ve sorunun giderilmesi açısında gereklidir. Kimi malzemeler tamirat için gerekliyken bazı ürünler direkt olarak satış için kullanılmaktadır.
- Tasarruf lambaları ve farklı lamba çeşitleri,
- Şerit ledler,
- Uydu Kablosu,
- Elektrik sobası parçaları
- Rezistans, elektrik kablosu çeşitleri
- Elektrik bandı, Otomatik sigortalar
- Uzatma kablosu, Dişi ve erkek fişler
- Küçük ve büyük avizeler, Zil
Bu ürünlerin hepsinin ve hatta daha fazlası bu dükkanda olması gerekmektedir. Çünkü hangi işin geleceği ve hangi parçanın lazım olacağı belli olmaktadır. Elektrik dükkanı günlük kazancı tamamen o gün ki işe göre değişmektedir.
Elektrik Dükkanı Açma Maliyeti
Elektrik dükkanı açmak isteyenlerin belirli bir maliyeti karşılaması gerekmektedir. Bu işin maliyeti dükkanın nereye açılacağı ve kapasitesine göre değişmektedir. 20 metrekare bir dükkanın maliyeti 50-70 bin TL ile 100-150 bin TL arasında değişmektedir. Dükkan kirası, alınacak malzeme sayısı, depo kullanımı ve daha birçok detay maliyeti yükseltecektir. Kaliteli bir iş için tüm parçalarınızın hazır olması ve müşteriye cevap verebilmek adına tüm ürünlere sahip olmanız büyük önem taşımaktadır. Bu da otomatik olarak maliyetin yükselmesine neden olacaktır.
Elektrik Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Bu işi yapmak için öncelikle eğitimini almanız gerekiyor. Meslek Lisesinde bulunan elektrik bölümünden mezun olan ve bir elektrikçi yanında belirli bir süre boyunca çalışanlar bu işi rahatça yapabilmektedir. Dükkanı açtıktan önce veya belgelerinizi hazırlayarak belediyeye başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
- 2 adet fotoğraf,
- Başvuru formu,
- Tapu veya kira sözleşmesi
- Oda Kaydı tasdiknamesi
- Oturma raporu
- Kimlik fotokopisi
Bu kağıtları bir telli dosya içerisine koyarak hizmet verdiğiniz belediyeye giderek başvuruda bulunarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu konuda gerekli tüm belgeleri hazırlamaya dikkat etmelisiniz.
Elektrik dükkanı ne kadar kazanır bu nedenle çok merak edilen bir konudur. Tabi bu işi yapmak için konuyla yakından ilgili olmanız ve bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Elektrik dükkanı ne kadar kazanır sorusuna net cevap vermek mümkün değildir ancak elektrik dükkanı aylık kazancı 5 bin TL ile 25 bin TL kazanç elde etmek mümkündür. İş fikirleri olarak düşünebilirsiniz..