Efe Öztezdoğan kimdir? Efe Öztezdoğan kaç yaşında, nereli? Altın Portakal Eclipse yönetmeni kimdir? Eclipse filmi kime ait? Eclipse kim yönetti?




Haber albümü için resme tıklayın

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda yarışacak yapımlar açıklandı. Eclipse filminin yönetmeni ise merak edildi. Efe Öztezdoğan kimdir? Efe Öztezdoğan kaç yaşında, nereli? Altın Portakal Eclipse yönetmeni kimdir? Eclipse filmi kime ait? Eclipse kim yönetti? İşte o soruların cevapları…

EFE ÖZTEZDOĞAN KİMDİR?

Efe Öztezdoğan, 29 Temmuz 1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Eğitim hayatına İstanbul Alman Lisesi’nde başlamış ve ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında, uzun metraj filmler ve reklam filmlerinde yardımcı yönetmenlik yaparak profesyonel kariyerine adım atmıştır. Öğrenim hayatının ardından video klipler ve reklam filmleri çekmeye başlarken, sinema filmleri üzerinde çalışmalar yapmıştır.

Efe Öztezdoğan’ın kısa film yönetmenliği alanındaki çalışmaları büyük ilgi görmüş ve birçok festivalde gösterilmiştir. Özellikle “Altyazı” isimli kısa filmi, Amerikan sinema endüstrisinin prestijli Accolade ödüllerinde Onur Ödülü kazanmıştır. Ayrıca, “Sabah, Öğle, Akşam (Morning – Noon Evening)” ve “Oğlago” gibi kısa filmleri de ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilerek tanınmıştır.

Efe Öztezdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı belgesel film ise “Road to Tokyo” adını taşımakta olup, çeşitli film festivallerinde dikkat çekmiştir. Öztezdoğan, yetenekli bir yönetmen olarak sanat kariyerine devam etmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Ufuk Aras kimdir? Ufuk Aras nereli ve kaç yaşındadır?

Yorum yapın

en iyi