Ece Kamar Kimdir? Ece Kamar kaç yaşında, nereli? Ece Kamar hayatı ve biyografisi – HY Gazete

Microsoft bünyesinde görev yapan Ece Kamar kimdir merak edildi. Peki, Ece Kamar Kimdir? Ece Kamar kaç yaşında, nereli? Ece Kamar hayatı ve biyografisi haberde.

Ece Kamar Kimdir?

Ece Kamar, Microsoft Araştırmaları bünyesinde Uyarlamalı Sistemler ve Etkileşim grubunda kıdemli araştırmacıdır. Ece Kamar, 1983’te İzmir’de doğdu. Ece Kamar, Bornova Anadolu ve İzmir Fen Lisesi’nde okudu. 2005 yılında Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Doktora derecesini Prof. Barbara Grosz ile çalışarak Harvard Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri’nden aldı. Harvard’da Robert L. Wallace Ödül Bursuna ve Microsoft Araştırma Lisansüstü Araştırma Bursu ödülüne layık görülen Kamar, Harvard’daki tez çalışmasında etkili insan-bilgisayar takım çalışması için modeller ve algoritmalar üzerine odaklandı.

Kamar, şu anda Redmond’ta bulunan Microsoft Araştırmaları bünyesinde Uyarlamalı Sistemler ve Etkileşim grubunda kıdemli araştırmacı olarak görev yapıyor. Ayrıca en saygın yapay zekâ yayınlarında, 40’tan fazla hakemli dergide yayını bulunan Kamar’ın araştırmalarından bazıları patent alarak Microsoft ürünlerinde kullanıldı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Yasemin Sadıkoğlu kimdir? Yasemin Sadıkoğlu nereli, kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi