Düz Memur Nedir?

Yerel yönetimlerin ve diğer kurumların memurları tüm yıl boyunca kamu sektöründe istihdam edilmektedir. Bu arada devlet memurluğuna başvurmak isteyen adaylar yatılı memur alımı nedir, ne iş yapar, ne kadar maaş alır diye araştırmaya başladılar.Biz de Biblog olarak yukarıdaki memur kadrolarının detaylarına bu yazımızda yer verdik. .

Kamuya düz memur alımı yapılıyor. Her dönem yapılan memur alımları ile ilgili detaylar yazımızda.

DÜZ MEMUR NEDİR?

Memurlar, hizmetle ilgili memurlar olarak tanımlanmaktadır. Vatandaşlara kurumsal, evrak, iletişim ve sistem düzenlemeleri gibi işlemlerde yardımcı olur.

KİMLER DÜZ MEMUR OLABİLİR?

Düz memur alımları en az lise mezunu adaylar arasından yapılır. En az lise mezunu adaylar arasından KPSS P94, P93 ve P3 puan türleri ile yapılan kamu personeli alımlarında şartlar şu şekildedir:

-Türk vatandaşı olmak,

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

-Affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlarla, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

-Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,

-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

-Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Düz Memur MAAŞI NE KADAR?

Düz memur maaşı 10.000 TL lira olan en düşük memur maaşıdır. Çalışılan kuruma göre döner sermaye ödemesi de alabilmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  İsrail- Gazze son durum nedir? İsrail- Filistin savaşı neden başladı?

Yorum yapın

en iyi