Dövme Yaptırdıktan Sonra Neler Yapılmaz?

Dövmeler tarihi çok eskilere dayanan, insanların yaşamlarını, inanışlarını, değerli buldukları şeyleri ve doğayı, çeşitli yöntemlerle vücutlarına resmetmesiyle başlayıp, günümüze kadar benzer bir şekilde çok daha profesyonelce yapılan dövmelere kadar uzanmaktadır. Dövme yaptırma karar aşamasından, yapılma aşamasına kadar belirli süreçler istemektedir. Bu işlemi yaptıktan sonraki süreçte en az karar ve yapılma süreci kadar önemlidir. Hemen sonrasında ve ileri süreçlerde renklerinin canlı ve şeklinin orijinale sadık kalması için yapılmaması gerekenler vardır.

Yaptırdıktan sonra belli bir süre sadece temiz ellerle dokunun ve başkalarının dokunmasına izin vermeyin, işlem bitip, belirlenen süre zarfından kullanılan bandaj çıkarıldıktan sonra, önerilen antibakteriyel sabunlarla yıkayın diğer maddeleri uzak tutun. Bandajı açıldıktan sonra bakım kremi uygulayın, fakat gözeneklerinizin kapanmaması için bu konuda kesinlikle aşırıya kaçmayın. Kabuklaşma ve kaşıntı oluşuyorsa bu olması gerekendir. Kesinlikle aceleci davranıp kabuğu kaldırmaya ve yarayı kaşımaya çalışmayın. Ayrıca uzun süre etkili güneş ışınlarına maruz kalmayın. Ereğli kalıcı dövme stüdyosu bu anlamda, kaliteli bir hizmet sunarak, müşterileriniz seans sonrası da bilgilendirerek, bu süreci kolay atlatmalarını sağlamaktadır.

Dövme Yaptırdıktan Sonra Neler Yapılmaz

Lazerle Dövme Silinir mi?

Dövme yaptıranların yaptırmadan önce ve sonrasında pişman olma olasılıklarına karşı en çok sorduğu şeylerden bir tanesi ise dövenin silinip silinmemesi sorusudur. Sildirme işlemleri gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte sildirme işlemi için yapılan cerrahi işlemlerden sonra, yerini lazer uygulamalarına bırakmıştır. Böylelikle çok daha kısa sürede silebilmektedir. Bu silme işleminde lazer ışınları etkili bir şekilde derinin epidermis dediğimiz üst tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokusundaki renk bileşikleri yüksek ısısı sayesinde parçalar. Parçalanan bu yapılar ise bağışıklık sisteminiz tarafından ortadan kaldırılmaktadır. Yapılan bu lazer işlemi sayesinde sevmediğiniz veya vücudunuza yakışmayan, ömür boyu taşımak zorunda değilsiniz.

Yorum yapın

en iyi