Dicle Canova kimdir? Dicle Canova kaç yaşında, nereli? Dicle Canova evli mi? – HY Gazete, Haymana Gazetesi

Gazeteci Dicle Canova’nın hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Peki, Dicle Canova kimdir? Dicle Canova kaç yaşında, nereli? Dicle Canova evli mi?

DİCLE CANOVA KİMDİR?

Dicle Canova CNN Türk Ankara Temsilcisidir. 

1971 yılında Kıbrıs’ın Baf şehrinde doğan Canova, lise eğitimini Kıbrıs’ta tamamladı. Üniversite öğrenimine devam ederken, 1989-1993 yılları arasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’nde eğitim aldı.

Habercilik kariyerine üniversite yıllarında adım atan Canova, TRT Radyo Haber’de görev aldı. Daha sonra 1995 yılında TGRT Televizyonu’na geçerek önce Cumhurbaşkanlığı, sonra ANAP ve Başbakanlık muhabirliği görevlerini üstlendi. 1996 yılında Almanya-Hamburg Stüdyoları’nda mesleki eğitim kurslarına katılarak televizyon yayıncılığı konusunda sertifika kazandı.

1998 yılında BRT’ye geçiş yapan Canova, 1999 yılında CNN TÜRK’e transfer oldu ve burada ANAP ve Parlamento muhabirliği görevlerini başarıyla sürdürdü. 2002 seçimlerinin ardından siyasi muhabirlik görevine ek olarak eğitim alanında da önemli bir rol üstlendi. Kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla başlatılan ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasının gönüllü bir takipçisi oldu. Eğitim Haberciliği dalında iki ayrı ödül kazandı.

2007 yılından itibaren Ankara Haber Editörü olarak görev yapan Canova, 2018 yılı itibarıyla CNN TÜRK’ün Ankara Temsilcisi olarak atanmıştır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Banu Parlak kimdir? Banu Parlak nereli ve kaç yaşındadır?

Yorum yapın

en iyi