Ders Kaydı Yapılmazsa Ne Olur?

Öğrenciler ve tüm ilk kez üniversite öğrencileri, her yılın başında derslere kayıt yaptırmalıdır. Bu, bir sonraki yarıyılın müfredatını sonlandırır. Bir öğrencinin dönemi ancak ders kaydının onaylanması ve ders kaydının onaylanması ile başlar. Çünkü resmi olarak tescil edilmesi gerekiyor. Ders kayıtları internet, okulun e-öğrenci, e-okul veya okul bilgi sistemi üzerinden yapılır. Ancak sistemi bilmeden ders kaydı almayan öğrenciler olduğu gibi, sistemi unutan öğrenciler de var. Bu gibi durumlarda ne olur ve ne yapılır merak ediyorum. Özellikle ders kayıt haftasında kayıt yaptırmayan öğrenciler bu konuları araştıracaklardır.

Birçok öğrencinin derslere kayıt yaptıramaması şu sıralar öğrencileri terletiyor. Hele üniversite sistemi kötüyse, bir anda çok fazla öğrenci sisteme girince ya da aşırı yüklenmeden sistem donup takılınca. Alternatif olarak sisteme giriş yapan öğrenci belirli bir süre sonra ders seçimi yapamadan sistemden atılacaktır. Bu durumun devam etmesi durumunda ders kayıt sürecinde ders seçimi yapamayabilirsiniz. Pek çok öğrenci hurafesine göre ders alınmaması öğrencide daha fazla strese ve umutsuzluğa yol açarak okuldan atılma, ders bırakma, ders yokluğu, dönem tekrarı gibi ifadelerin kullanılmasına neden olur. Bu tür hurafelere asla inanmayın.

Bir derse kayıt yaptırmayan öğrenciler, kayıt yaptıramayacaklarsa, bunu ders müdürüne veya danışmanına açıklamak zorundadır. Bu durumda bazı üniversiteler bağış talep etmektedir. Öte yandan, bazı üniversitelerin iki veya üç kez geç kalındığı için bir özür formu basma hakkı vardır. Bir öğrenci bu üç hakkı da yerine getirirse, bu yarıyıl bu dersleri reddetme veya Kurul kararıyla birlikte bir özür formu yazma hakkını kazanır. Bu tür durumlar üniversitenin yararlanıcılarının inisiyatifine bağlıdır.

Ders Kaydı Haftası Dışında Ders Kaydı Yapılmaz Mı?

Ders kayıtlarının ilk haftası üniversitenin akademik takviminde yer alır. Bu süreçte öğrenciler zorunlu ve seçmeli dersleri seçerek bir müfredat tasarlarlar. Ancak bir iki hafta sonra ekle-sil haftaları olarak da bilinen ders değiştirme haftaları devreye girecektir. Bu hafta ders seçmeyi unutan, seçemeyen ve almakta olduğu dersi beğenmeyen öğrenciler yeni bir ders seçerek ders çizelgesi oluştururlar. Ancak bu hafta alınan tedbirler ve seçilen dersler bağlayıcıdır. Daha fazla değişiklik mümkün değildir.

Ders Kaydı Yapmadım, Kaydım Silinir Mi?

Dikkatini Çekmedi mi ?  Bugün eczaneler açık mı? Bugün eczaneler saat kaçta, ne zaman açılıyor?

Ders kaybetme ya da ders unutamayanlar için ekle-bırak işlemi ön plana çıkıyor. Kurslara kayıt olamayan veya kayıt yaptırmayı unutanların ders seçmelerini sağlayan bir uygulamadır. Bu da demek oluyor ki üniversiteler öğrencilerin mağdur olmaması için bu konuda farklı seçenekler sunuyor. Öğrenciler akademik takvimlerine bakmalı ve umarız bu sorunları hiç yaşamazlar.

Ayrıca üniversite, ders kaydını kaçıranlar için Ekle-Sil veya Ekle-Bırak gibi uygulama haftalarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu işlev genellikle üniversite açıldıktan sonraki ilk üç hafta içinde gerçekleşir. Öğrenciler, fakülte ofisi ile iletişime geçerek ders seçimine kaydolmalarına yardımcı olabilir. Her okulun farklı bir sistemi vardır, bu nedenle geç kaldığı veya geç kaldığı için özür dilemeyen öğrencilerin isimlerini dersin başında yoklama kağıdına yazmayın. Ancak öğretmene durum anlatıldıktan sonra öğrencinin adı ve soyadı listenin sonuna eklenir.

Liste önümüzdeki günlerde güncellenecektir. Aksi halde öğrenciler derse devam ettiğini zanneder ama sistem onları devamsız sayar ve derse gelmiyormuş gibi gözükür ve devamsızlıktan uzaklaşır. Bu nedenle, bir öğrenci ilk yılında bir kursa kayıt olamazsa, kesinlikle yardımcı olabiliriz. Ancak, farklı öğrenim ücreti alan üniversiteler olabilir. B. İkinci Yıl Öğrenim Ücretleri. Ancak öğrencilerin üniversiteden üniversiteye değişen iki veya üç mazereti olduğunu unutmayın.

Yorum yapın

en iyi