Deniz Kayadelen Kimdir? Deniz Kayadelen kaç yaşında, nereli? – HY Gazete

Yüzücü Deniz Kayadelen’in hayatı ve biyografisi merak edildi. Peki ,Deniz Kayadelen Kimdir? Deniz Kayadelen kaç yaşında, nereli? Detaylar haberde.

Deniz Kayadelen, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 15 saat 8 dakikada yüzerek adını bir kez daha tarihe yazdırdı. Kayadelen, aynı zamanda Manş Denizi’ni geçen 5’inci Türk kadını oldu. Peki, Deniz Kayadelen kimdir?

Deniz Kayadelen Kimdir?

Deniz Kayadelen Türk Milli yüzücüdür. Deniz Kayadelen Frankfurt’ta dünyaya geldi. Türkiye’ye 11 yaşında yerleşen Deniz Kayadelen, spor hayatına Bakırköy Ataspor Kulübü’nde devam etmiş. Buzda yüzme ile ise üç yıl önce takımca Manş Denizi’ni geçmeye karar verdiklerinde tanışmış.

Manş Denizi’ni geçmek hayali olsa da 15 sene önce milli takım elemelerinde hipotermi geçirmesi nedeniyle soğuktan oldukça korkan Deniz Kayadelen, hazırlık sürecini şu sözlerle anlattı: “Ekipçe katılmaya karar verince soğuk su antrenmanlarına başladım. Soğuk su ile daha doğrusu kendi korkularımla barışma yolculuğum başlamış oldu. Manş Denizi’ni Kuzey Kanalı takım geçişi takip etti ve Türkiye’den ilk kadın sporcu olarak Güney Afrika’da Robben Adası’ndan Cape Town’a yüzdüm. Su 14 dereceydi ve köpek balıklarının kol gezdiği bir bölgeydi. Kendi sınırlarımı aştıkça daha nereye kadar gidebilirim sorusu bana eşlik etti. Adım adım daha ekstrem soğuk suları ve kendi bedenimle zihnimin tepkilerini keşfetmeye başladım.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Veli Küçük Kimdir? Veli Küçük Nereli Ve Kaç Yaşında?

Yorum yapın

en iyi