Deniz Kayadelen kimdir? Deniz Kayadelen kaç yaşında, nereli? Deniz Kayadelen Manş Denizi’ni ne kadar sürede yüzdü? – HY Gazete







Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’yi başarıyla temsil eden yüzücü Deniz Kayadelen, en büyük hayali olan İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 15 saat 8 dakikada yüzerek adını bir kez daha tarihe yazdırdı. Bunun üzerine gündeme geldi. Peki, Deniz Kayadelen kimdir? Deniz Kayadelen kaç yaşında, nereli? İşte Deniz Kayadelen hakkında detaylar…

DENİZ KAYADELEN KİMDİR?

Deniz Kayadelen Frankfurt’ta dünyaya geldi. Ardından 11 yaşında Türkiye’ye yerleştikten sonra yüzmeye Yeşilyurt Spor Kulübü’nde başlayan Kayadelen, spor hayatına Bakırköy Ataspor Kulübü’nde devam etti. Buzda yüzme ile ise üç yıl önce takımca Manş Denizi’ni geçmeye karar verdiklerinde tanıştı. Manş Denizi’ni geçmek hayali olsa da 15 sene önce milli takım elemelerinde hipotermi geçirmesi nedeniyle soğuktan oldukça korkan Deniz Kayadelen, hazırlık sürecini Alem dergisine verdiği bir röportajda şöyle anlattı:

“Ekipçe katılmaya karar verince soğuk su antrenmanlarına başladım. Soğuk su ile daha doğrusu kendi korkularımla barışma yolculuğum başlamış oldu. Manş Denizi’ni Kuzey Kanalı takım geçişi takip etti ve Türkiye’den ilk kadın sporcu olarak Güney Afrika’da Robben Adası’ndan Cape Town’a yüzdüm. Su 14 dereceydi ve köpek balıklarının kol gezdiği bir bölgeydi. Kendi sınırlarımı aştıkça daha nereye kadar gidebilirim sorusu bana eşlik etti. Adım adım daha ekstrem soğuk suları ve kendi bedenimle zihnimin tepkilerini keşfetmeye başladım.”

Deniz Kayadelen, yüzme dışında birçok alanda da çalışma yürütmektedir. Bunlardan bazıları, endüstri psikoloğu olan, uluslararası danışman olarak büyük şirketlerde değişim yönetimi, yetenek yönetimi, çalışan motivasyonu ve kişisel gelişimdir. Deniz Kayadelen, “Out of Comfort Zone” adlı kitabını yazdıktan sonra kendi koçluk şirketini de kurdu. Yine aynı röportajında dünya şampiyonluğuna ilişkin “İçim içime sığmadı, çok mutlu oldum. Buzlu suda yüzme ve hele ki 500 metreyi tamamlamak benim için konfor dışı bir alandı. Türkiye rekoru kadınlarda zaten benimdi. Ama dünyada bir numara olmak beni çok gururlandırdı.” diye konuştu. 

Dikkatini Çekmedi mi ?  Hasan Aycın kimdir? Hasan Aycın kaç yaşında, nereli?

Yorum yapın

en iyi