Dario Moreno kimdir? Dario Moreno Türk mü, eşi kim? Dario Moreno kaç yaşında, nereli? – HY Gazete

Dario Moreno hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Dario Moreno kimdir? sorusu vatandaşlar tarafından cevap aradı. Peki,Dario Moreno kimdir? Dario Moreno Türk mü, eşi kim? Dario Moreno kaç yaşında, nereli?

DARİO MORENO KİMDİR?

Dario Moreno, Yahudi asıllı Türk gitarist, piyanist ve sinema oyuncusudur. Nisan 1921 yılında Aydın’da dünyaya gelen Dario Moreno, 1 Aralık 1968’de İstanbul’da yaşamını yitirdi. 

 Asıl adı David Arugete’dir. Tren istasyonunda şimendifer işçisi olarak çalışan babasının bir kaza kurşunuyla vurulup öldürülmesinden sonra küçük yaşta yetim kaldı. Aydın’daki evleri bir yangında kül olduktan sonra annesi Roza Hanım, diğer oğlu Avram ve Moreno ile İzmir’e yerleşti. İzmir’de önce Tilkilik, daha sonra Karantina semtinde, Tarihi Asansör’e gidilen, adının verildiği Dario Moreno Sokağı’ndaki evde yaşadı. Dört kardeşi daha olan Moreno, annesi Madam Roza tarafından geçim sıkıntısından dolayı yetimhaneye bırakıldı. Dört yaşına kadar yetimhanede kalan Moreno daha sonra Yahudi ilkokulunu bitirdi. Annesi sonraları başkasıyla evlenip İsrail’e gitti.

Gençlik yıllarında pek çok değişik işte çalıştı. En yakın çocukluk dostu Alber Dinar’dır. Çalıştığı yıllarda kendini yetiştirdi ve İzmir Kardıçalı İşhanında yanında getir götür işlerinde çalıştığı İzmir’in ünlü avukatlarından birinin kâtipliğine yükseldi. Ayrıca geceleri Milli Kütüphane’ye gidip Fransızca çalışıyordu. Yine bu sıralarda başlayan gitar merakını eline geçen bir gitar aracılığı ile Bahribaba Parkı’nda geliştirdi. Aynı dönemlerde Bar-Mitsvah törenlerinde şarkılar söylemeye başladı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Mahmut Kaçar kimdir? Mahmut Kaçar nereli ve kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi