Masterchef’te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Çökelekli Hingel tarifi oldu. Peki en güzel Çökelekli Hingelyemek tarifi nasıldır? Çökelekli Hingel yemeği nasıl yapılır? Çökelekli Hingel için gerekli malzemeler nelerdir? Çökelekli Hingel tarifi! Çökelekli Hingel nedir, ne demek? Masterchef Çökelekli Hingel nasıl yapılır? Çökelekli Hingel hangi bölgenin, hangi yörenin yemeği? Çökelekli Hingel hangi ülkeye ve yöreye aittir? İşte detaylar…
Çökelekli Hingel yemeği Doğu Anadolu bölgesine ait bir yemektir.
Hamur için:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 200 gram çökelek veya lor peyniri
- 1 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Pul biber
Hamur için, unu bir kaseye alın ve tuz ekleyin. Azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin.
İç harç için, çökeleği veya lor peynirini bir kaseye alın. İçine yumurtayı kırın, doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
Dinlenen hamuru tezgaha alın ve ince bir yufka açın. Açılan yufkayı 8 cm çapında yuvarlaklar halinde kesin. Her bir yuvarlağın içine çökelekli harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
Bir tencerede su kaynatın ve içine tuz ekleyin. Hazırladığınız hingelleri kaynar suya atın ve 8-10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan hingelleri süzün.
Sos için, tereyağını ve sıvı yağı bir tavada eritin. Domates salçasını ekleyin ve kısık ateşte biraz kavurun. Su, tuz ve pul biberi ekleyin. Sosu karıştırarak kaynatın.
Haşlanan hingelleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Çökelekli Hingel, sıcak olarak servis yapılır. Yanında yoğurtla birlikte servis edebilir ve üzerine isteğe bağlı olarak pul biber veya tereyağında kızdırılmış nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!