Bulgaristan’da asgari ücret ne kadar 2023

Ulusal asgari ücretler veya asgari ücretler, bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ve yaşam standartları hakkında önemli bilgiler sağlar. Bu nedenle birçok kişi Türkiye’nin asgari ücretini komşu ülkelerle karşılaştırmak istiyor.

“Bulgaristan’da asgari ücret ne kadar?” sorusu geliyor.

Ocak 2023‘den itibaren Bulgaristan’da aylık brüt asgari ücret 710 Bulgar Levasına (BGN) yükseltildi. Bu aylık 363 Euro‘ya denk geliyor. Yıllık asgari ücret, yılda 12 kesinti ile 4356 Euro’dur. Bu toplamlar net hesaplanırken yaklaşık 1/3’ü çıkarılır.

Bu nedenle, Bulgaristan’da asgari ücret net 475 leva veya net 242 euro‘dur. Bulgaristan’ın asgari ücreti diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça düşük. Lüksemburg halihazırda AB ülkeleri arasında en yüksek asgari ücrete (ayda 2.313 €) sahipken, Bulgaristan en düşük (ayda 363 €) rekorunu elinde tutuyor. Arnavutluk, asgari ücreti Bulgaristan’dan (ayda 268 €) daha düşük olan tek Balkan ülkesidir. Avrupa Birliği‘nde de yok.

Bulgaristan’daki ortalama maaşa bakıldığında bu rakam ayda 3300 Bulgar levasına çıkıyor. Ayda yaklaşık 1650 avroya mal oluyor. EURO

Dikkatini Çekmedi mi ?  FED faiz kararı ne zaman? FED faiz kararı bugün açıklanacak mı? FED faiz kararı açıklandı mı?

Yorum yapın

en iyi