Bulgaristan Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip vatandaşların Bulgaristan’a seyahat edebilmeleri için Bulgaristan Konsolosluğu’na Bulgaristan vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bulgaristan 2007’de AB’ye tam üye oldu. Bulgaristan’ın Avrupa Birliği‘nin önemli bir üyesi olarak katılımı sonucunda kabul edilen bir anlaşma, Schengen ülkeleri vatandaşlarının Bulgaristan’a vizesiz giriş yapmasına izin veriyor.

Ancak, Türkiye üzerinden Bulgaristan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının Bulgaristan vizesi alma zorunluluğu henüz kaldırılmamıştır. Bulgaristan’a seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Bulgaristan Konsolosluğu’na veya Bulgaristan Konsolosluğu’nun akredite başvuru merkezi olarak belirleyeceği kurumlar aracılığıyla Bulgaristan vizesi için başvurabilirler. Bulgaristan Konsolosluğunun resmi web sitesinde, Bulgaristan’a seyahat etmeden önce vize başvurusunda bulunurken gerekli belgeler ve gerekli belgeler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Vize başvurusunda bulunurken en önemli noktalardan biri, seçeceğiniz vize türüne ve doldurulması gereken belgelere uygun belgelere sahip olduğunuzdan emin olmaktır. Avrupa bölgesinin alternatif turizm bölgeleri arasında öne çıkan Bulgaristan, özellikle faaliyet gösterdiği turizm alanında yaz ve kış turizmine yönelik alternatif tatil planları oluşturmak isteyenler tarafından yoğun talep görüyor.

Bulgaristan’a Vize Var Mı?

Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgaristan’a seyahati öncesinde Bulgaristan vizesine başvurmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hususi Pasaport (yeşil) hamilleri Bulgaristan için 180 gün içerisinde 90 gün, diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri) hamilleri 6 ay içerisinde 30 gün süreyle Bulgaristan vize işlemlerinden muaftır. Son teslim tarihine uymamak bir ihlaldir.

Bulgaristan’a vizesiz seyahat mümkün mü veya kapıda vize olacak mı sorusu en çok sorulan sorulardan biridir. Vizesiz her ülkeye giriş mümkün değildir. Talepler, planlanan seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılmalıdır. Resmi tatiller ve konsolosluk yoğunluğu nedeniyle dosya değerlendirmesi uzun sürebilir. Bordo pasaport sahiplerinin Bulgaristan‘a giriş yapabilmeleri için geçerli bir Bulgaristan vizesine veya çok girişli Schengen vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Ancak Schengen vizesi olanlar bir sonraki seyahatlerinde sorun yaşamamak için vizeyi doğru kullanmalıdır. Başka bir ülkeden Schengen vizesi ile Bulgaristan‘dan ilk giriş, vize kötüye kullanımına bir örnektir.

Bulgaristan Türk Cumhuriyeti vatandaşları için kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır. Yolcuların sınıra gelmeden önce Türkiye’den vize almaları gerekmektedir. Başvuranlar, seyahatin amacına bağlı olarak turistler, iş seyahatinde olanlar, aile gezginleri vb. Amaca bağlı olarak, kendi ülkenizden başvurmalı ve pasaportunuza damgalanmış bir vize ile seyahat etmelisiniz.

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

İlk adımda Bulgaristan vizesinin amacı belirlendikten sonra seyahatin amacına göre gerekli evraklar hazırlanır. Gerekli belgeleri aldıktan sonra inceleyip uygunluğuna göre dosyaya ekleyeceğiz. Belgeler eksikse veya güncellenmesi gerekiyorsa yolcularla iletişime geçeceğiz. Evraklar tamamlandıktan sonra Bulgaristan Konsolosluğuna iletilecektir. Bu ortalama 10 iş günü sürmektedir. Bu süre resmi tatiller ve Bulgaristan Konsolosluğunun iş yoğunluğuna göre uzayabilir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  HÜLYA AVŞAR KAÇ YAŞINDA? Hülya Avşar nereli, kaç kez evlendi?

Bulgaristan vizesine doğrudan başvuramazsınız, ancak bir başvuru merkezi veya akredite bir acente aracılığıyla başvurabilirsiniz. Parmak izine veya fotoğraf çekmeye gerek yok. 90 günden uzun süreli konaklamalarda, rezervasyon sırasında kişiyle yüz yüze görüşmek isterler.

Bulgaristan Vize Randevu

Bulgaristan vize randevuları başkonsolosluklar ve büyükelçilikler tarafından çeşitli şekillerde ayarlanabilmektedir. Birincisi doğrudan konsolosluğa gitmek ve evraklar hazır olduktan sonra vize başvurusu yapmaktır. Ancak Bulgaristan konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı birçok kişi aracı kurum aracılığıyla başvuru yapmayı tercih etmektedir. Vize başvuruları yetkili başvuru merkezleri ve akreditasyon kuruluşları aracılığıyla yapılmaktadır. Başvurunun Bulgaristan Vize Hizmet Merkezinde yapılması durumunda, başvuru sahibinin konsoloslukta şahsen bulunmasına gerek yoktur. Başvurunun konsoloslukta şahsen yapılması durumunda kısa süreli seyahatler için Bulgaristan vizesi alınması zorunlu değildir ve C vizesi kategorisine girmektedir. B. Turizm, iş, aile ziyaretleri.

Ancak Bulgaristan Konsolosluğu vize başvuru süresi içinde başvuruyu kabul edecektir. Yoğunluk nedeniyle aynı gün vize işlemleri yapılamamaktadır. Bulgaristan D vizesi başvuruları sadece randevu ile yapılmaktadır. Bulgaristan D vizesi başvuruları şahsen konsolosluğa yapılmalıdır. Uzman bir hizmet merkezi, Bulgaristan D vizesi başvuru sürecinde size yardımcı olacaktır.

Bulgaristan, Schengen Vizesi Statüsüne Sahip Mi?

Bulgaristan, Avrupa Birliği üyesidir, ancak Schengen Anlaşmasına taraf değildir. Bu nedenle Bulgaristan vizesi Schengen ülkeleri için geçerli değildir. Ancak çok girişli Schengen vizesi sahipleri Bulgaristan vizesinden muaftır. Benzer şekilde, o ülkeye seyahat için Bulgaristan vizesi alma zorunluluğu Schengen ülkeleri vatandaşları için geçerli değildir. Schengen ülkeleri arasında seyahat edenler Schengen vizesi ile Bulgaristan’a giriş çıkış yapabilirler. Ancak Bulgaristan vizesi Avrupa ülkelerine giriş çıkış yapmanıza izin vermez. Bunun nedeni, Bulgaristan’ın henüz Schengen Bölgesi’ne üye olmamasıdır. Bu nedenle BG vizesi sahipleri bu vize ile Schengen bölgesinin diğer Avrupa üye ülkelerine giremezler. Ancak Romanya ve Hırvatistan’a Bulgaristan çift girişli veya çok girişli vize ile girilebilir.

Bulgaristan vizesine başvurulan Bulgaristan vizesi kategorisi için gerekli evrak ve evraklar Bulgaristan konsolosluğunun görev alanı içerisinde değişiklik gösterebilmektedir. Öncelikle Bulgaristan vizesi alabilmek için planladığınız seyahat için Bulgaristan’a nasıl giriş yapacağınıza karar vermeniz oldukça önemlidir. .

Bilmelisiniz ki Bulgaristan vizesi almak için gerekli evraklar ve Bulgaristan Vize Başvuru Merkezine yapacağınız başvurunun sonucu konusunda nihai merci Bulgaristan Konsolosluğu’dur. Ancak Schengen vizesi sahipleri Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilmek için, seyahatinize vizenizin bulunduğu Schengen ülkesinde başlamalısınız. Schengen vize sistemine ilişkin düzenlemeler nedeniyle, Schengen vizesinin ilk kullanımı vizenin verildiği ülkeye giriş yapılmasını gerektirmektedir. Örneğin Fransa’ya öncelikle bir Fransız acentesinden alabileceğiniz Schengen vizesi ile giriş yapmalısınız. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Schengen vizelerinin kötüye kullanılmasından doğabilecek hukuki sorunlara karşı düzenlemeleri gereğince Schengen vizelerinin kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Dikkatini Çekmedi mi ?  2024 Yerel seçimleri ne zaman yapılacak?

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar?

Bulgaristan vizesi için gerekli olan evraklar çok detaylı olmamakla birlikte bir gün içerisinde hazırlanabilmektedir. Evraklar uygunsa dosya hemen hazırlanarak Bulgaristan Konsolosluğuna iletilir. Ortalama sonuç süresi 10 iş günüdür ancak bu süre Bulgaristan Konsolosluğunun iş yoğunluğuna ve resmi tatil günlerine göre değişiklik gösterebilir.

  • Pasaport (En az seyahat sonrası 6 ay geçerliliği olmalı)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz arka fonlu, 3 ay içerisinde çekilmiş olmalı)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi (İmzalı ve kaşeli güncel olmalı)
  • Otel rezervasyonu (Satın alınmış olması şart değildir)
  • Banka hesap özeti ( Seyahat boyunca masraflarınızı karşılayacak şekilde olmalı ve 20.000 TL olmalı)
  • Muvafakatname (18 yaşında küçükler için noter onaylı olmalı ve ebeynleri ile seyahat edilse dahil çıkarılması zorunludur)
  • İkamet belgesi (E-devletten alınabilir)
  • Çalışma durumunu gösteren belge ve kişinin mesleki durumunu özetleyen evraklar (Emekli belgesi, Öğrenci belgesi, Çalışan kişinin son ay olan maaş bordrosu ve SGK döküm belgesi gibi)
  • Seyahat sağlık sigortası 30.000 Euro teminatlı olması zorunludur

Bulgaristan’a Schengen vizesi ile giriş yapacakların dikkatine

Schengen vizesi sahipleri, Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilmek için seyahatlerine vize sahibi Schengen üye devletinden başlamalıdır. Schengen vize sistemi ile ilgili düzenlemelere göre ilk defa Schengen vizesi kullanıyorsanız vizenin verildiği ülkeye giriş yapmanız gerekmektedir. örneğin:
Öncelikle bir Fransız acentesinden alacağınız Schengen vizesi ile Fransa’ya giriş yapmalısınız. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Schengen vizelerinin kötüye kullanılmasından doğabilecek hukuki sorunlara ilişkin yönetmeliği gereğince vize sahiplerini Schengen vizesi kullanımına karşı uyardı.

Bulgaristan kısa süreli vize başvurusu hakkında önemli bilgiler

Bulgaristan vize başvurularında, vize sonuçları ile ilgili tüm kararlar Bulgaristan’ın resmi diplomatik misyonları, Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliklerine aittir. Bu kurumlar dışında hiçbir kurum vize sonuçlarını belirlemeye yetkili değildir.

Bulgaristan vizesi için başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Bulgaristan konsolosluk ve büyükelçilikleri ile yetkili vize başvuru merkezlerinden kısa süreli vize başvurusunda bulunabilirler.

Bulgaristan konsoloslukları ve büyükelçilikleri gerekli hallerde vize başvuru sahiplerini yüz yüze görüşmeye davet edebilir ancak vize başvuruları Bulgaristan konsoloslukları ve büyükelçilikleri, Bulgaristan vize başvuru merkezleri ve yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla yapılmalıdır. bu ajanslar tarafından Bulgaristan vizesi başvuru sahipleri, vize başvurusu için Bulgaristan konsolosluklarından ve büyükelçiliklerinden bilgi almaya özen göstermelidir.

Bulgaristan vizesi sadece Bulgaristan’a seyahat etmek için kullanılabilir, Bulgaristan vizesi ile herhangi bir Schengen ülkesine seyahat edemezsiniz. Pasaportunda geçerli Schengen vizesi olanlar bu vizelerle Bulgaristan’a giriş yapabilmektedir ancak Bulgaristan makamları özellikle Schengen vizesi ile giriş yapanlara AB üyeliği nedeniyle kısıtlamalar getirebilmektedir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  ADANA SEÇİM SONUÇLARI 2024 | Adana Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı?

Bulgaristan’a vizesiz giriş yapmak veya Bulgaristan’dan transit geçiş yapmak isteyenler ya gümrük kapısında bekleyecekler ya da aynı şekilde ülkelerine geri gönderilecekler. Bulgaristan sınır kapılarında beklenmedik durumlarla karşılaşmamak için seyahat öncesinde Bulgaristan Vizesi veya Bulgaristan Transit Vizesi alınması önemle tavsiye edilir.

Bulgaristan Konsolosluğu Yetki Alanları

Bulgaristan vize başvurularında bölgesel farklılıklar bulunmaktadır. Türkiye’de dört farklı şehirde hizmet veren Bulgar Diplomatik Misyonu, görev yaptığı çevre illere hizmet vermektedir. Ankara’da bulunan Bulgaristan Büyükelçiliği’nin yetki alanı Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illeri kapsamaktadır. Bursa Konsolosluğu tüm Türkiye şehirlerinden kısa süreli vize başvurularını kabul etmektedir. İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale il ve ilçelerinden, Edirne Başkonsolosluğu ise Edirne, Tekirdağ ve Kurkulareli il ve ilçelerinden başvuru kabul etmektedir. Başvurabileceğiniz konsolosluklar, istenilen aracı kurumun akreditasyonuna bağlıdır.

Bulgaristan Turistik Vizesi

Bulgaristan turist vizesi için gerekli evraklar Bulgaristan Konsolosluğu tarafından belirlenir ve konsolosluk inisiyatifinde değişkenlik gösterebilir. Bulgar diplomatik misyonu, en son verileri içeren bir Bulgar turist vizesi için gerekli belgeleri talep edecektir. Belgeler, başvurduğunuz diplomatik misyona göre değişiklik gösterebilir.

Bulgaristan’a seyahat, eğlence, turlar, avcılık ve daha fazlası. Kısa bir seyahat planlayanlar turist vizesi için başvurmalıdır. Bulgaristan konsoloslukları ve büyükelçilikleri tarafından belirlenen yetkili vize servis merkezleri aracılığıyla Bulgaristan’a kısa süreli turist vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Burada vize nedir ve nasıl alınır gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Bulgaristan turist vizesi ile Bulgaristan’a girmek isteyen herkes, Bulgaristan’a seyahat etmeden önce turist vizesi başvurusunda bulunmalı ve seyahatin asıl amacının turizm olduğunu kanıtlamalıdır. Son yıllarda turist vizeleri ile önem kazanan Bulgar turizmi hakkında bilgi edinirken, Bulgar kültür ve geleneklerine de değinerek, Bulgaristan’ın turizm trendi hızla yükselen AB üyesi ülkelerden biri olmasının nedenini anlayabilirim. .

Bulgaristan turist vizesi tek giriş olarak onaylanmaktadır. Bulgaristan turist vizeleri ve diğer Bulgaristan vizeleri sadece Bulgaristan Konsolosluğunun yetkili makamları tarafından onaylanmaktadır. Onaylanan Bulgaristan vizesi, konsolosluk tarafından belirlenen yetkili vize servis merkezine iade edilecek ve vize, planlanan seyahat tarihleri ​​arasında otel teyidi ile birlikte pasaport sahibine teslim edilecektir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi, Bulgaristan Konsolosluğu tarafından görevlendirilen Bulgaristan Vize Hizmet Merkezinden alınabilir. Vize başvuruları ve seyahat planları için otel onayları da oluşturabiliriz.

Yorum yapın

en iyi