Bülent Şık kimdir? Bülent Şık kaç yaşında nereli? Halk TV konuğu Bülent Şık ne iş yapıyor? Bülent Şık Ahmet Şık ile akraba mı?

Bülent Şık’ın kim olduğu gündeme geldi. Vatandaşlar Bülent Şık kimdir? Bülent Şık kaç yaşında nereli? Halk TV konuğu Bülent Şık ne iş yapıyor? Bülent Şık Ahmet Şık ile akraba mı? sorularının cevabını merak etti.

İşte Bülent Şık hakkında tüm detaylar…

BÜLENT ŞIK KİMDİR?

Bülent Şık, gıda mühendisi, akademisyen, çevre ve insan hakları aktivistidir. Barış akademisyeni olarak bilinmektedir. Bülent Şık hakkında Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “Türkiye’yi kanser eden ürünleri devlet gizledi, biz açıklıyoruz! İşte zehir listesi” başlıklı yazı dizisi nedeniyle Sağlık Bakanlığının suç duyurusuyla 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Şık, gazeteci ve 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili olan Ahmet Şık’ın kardeşidir.

1983-1987 yılları arasında Ege Üniversitesi Mühendislik fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde lisans eğitmini tamamlamıştır. Sonrasında 1993-1996 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Mühendisik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını yapmıştır. Yine aynı bölümde 2004-2009 yılları arasında çevre dostu analiz yöntemleri geliştirilmesi üzerine doktorasını yapmıştır.

1990-2009 yıllarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli laboratuvarlarda çalıştı. 2009 Yılında öğretim üyesi olarak Akdeniz Üniversitesi’ne geçti. Üniversitede Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nin kurulumu ve faaliyete geçmesi çalışmalarını yürüttü. Teknik müdür yardımcılığı görevinde çalışırken gıda güvenliği, gıdalardaki toksik kimyasal maddelerin kalıntı analizleri ve çevre dostu kimya uygulamaları ile ilgilendi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyeliği yaparken 22 Kasım 2016’da çıkarılan 677 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarıldı.

Bülent Şık şu sıra Youtube’da da yayınlar yapmakta ve halk sağlığına ilişkin faaliyetlerini yürütmektedir. 

Dikkatini Çekmedi mi ?  Abdullah Yener kimdir? Abdullah Yener nereli ve kaç yaşındadır?

Yorum yapın

en iyi