Bilgi İşlem Destek Elemanı Maaşları? 2023

Günümüzde ülkemizde ve dünya üzerinde binlerce farklı şirket yer almaktadır. Dijitalleşmeye yolunda ilerlediğimiz bu günlerde, şirketlerin teknoloji kullanımı her geçen gün artmaktadır. Özellikle büyük çaplı şirketler, teknolojinin her türlü faydalarından yararlanmaktadır. Bilgi İşlem Destek Elemanı ise, şirketlerin bilgisayar sistemleri için olmazsa olmaz kişilerinden birisidir.

Bilgi İşlem Destek Elemanı

Şirketlerin tüm bilgisayar sistemlerini yöneten ve sorumlusu olan kişilere Bilgi İşlem Destek Elemanı denmektedir. Bilgisayarların donanım ihtiyaçlarına göre parçalar alır ve gerekli şekilde kurulum sağlarlar. Bunun yanında şirket ile alakalı gerekli yazılımları da kurmaktadırlar.

Bilgi İşlem Destek Elemanı Ne İş Yapar?

Bizlere yöneltilen ve en çok merak edilen sorulardan biriside Bilgi İşlem Destek Elemanı ne iş yapar konusudur. Sizler için bu konu hakkında gerekli araştırmalarımı yaptım ve detaylı olarak paylaşmak istiyorum. Dilerseniz kısaca listeme göz atalım.

  • Şirket içerisinde yer alan tüm bilgisayarları düzenli olarak kontrol etmek ve arızalarını gidermek,
  • Bilgisayarlara gerekli donanım yükseltmelerini sağlamak,
  • İş ile alakalı yazılımları kurarak gerekli ağ ayarlarını yapılandırmak,
  • Tarayıcı kurulumları ile birlikte İP adreslerini atamak,
  • Bilgisayarları düzenli olarak kontrol sağlayarak arızları tespit etmek,
  • Şirketin tüm bilgilerinin gizli kalınmasını sağlamak,
  • Bilgisayar kullanıcıları tarafından gelen sorulara yanıt vermek ve öğretici yapıda olmak,
  • Şirketin web sitesine içerik girişleri sağlamak ve yönetmek,
  • Ekipmanları kontrol etmek ve arızaları gidermek,

Burada yer alan maddeler genel olarak Bilgi İşlem Destek Elemanı Görevleri listemizi tamamen oluşturmaktadır. Eğer bu mesleği yapma gibi bir düşünceniz varsa, mutlaka listeyi baştan sona okumanızı tavsiye etmekteyim.

Meslek genel olarak bu işe yatkın olanlar için uygun diyebilirim. Bildiğiniz üzere yukarıda yer alan maddeler, genel olarak donanım ve yazılımsal işlemlerdir. Bu sebepten dolayı bilgisayar işlerinden anlamanız önemli bir konudur.

Dikkatini Çekmedi mi ?  SOYKIRIM BİTMİYOR! | İSRAİL KAÇ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ? İsrail Gazze'de kaç kişiyi öldürdü?

Bilgi İşlem Destek Elemanı Nasıl Olunur?

Üniversitede Bilişim Teknoloji ve Bilgisayar Teknolojileri bölümlerinden mezun olan kişiler, Bilgi İşlem Destek Elemanı olabilirler. Ayrıca bilgisayar ile alakalı bölümlerden mezun olan kişilerde, bu iş modeline uygun olmaktadırlar.

Bilgi İşlem Destek Elemanı Maaşları

En çok merak edilen konulardan biriside Bilgi İşlem Destek Elemanı Maaşları konusudur. Sizler için bu konuyu özel olarak araştırdım ve gerekli bir şekilde rakamlara ulaştım. Yaptığım araştırmalarda en düşük 8.400 TL iken, en yüksek 10.120 TL olduğunu görmekteyim. Ortalama bir fiyat aldığımızda ise 8.830 TL gibi bir fiyat ortaya çıkmaktadır.

 

Yorum yapın

en iyi