Bilecik Valisi Şefik Aygöl kimdir? Şefik Aygöl kaç yaşında, nereli? Bilecik Valiliğine kim atandı? Şefik Aygöl kimdir? – HY Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’nde 57 ilde vali değişikliği yaşandı. Yapılan atamaların ardından Bilecik Valisi Şefik Aygöl kimdir? Şefik Aygöl kaç yaşında, nereli? Erzincan Valiliğine kim atandı?Şefik Aygöl kimdir? soruları gündeme geldi.

ŞEFİK AYGÖL KİMDİR?

Batman ilinde doğan Şefik Aygöl, temel ve ortaöğrenimini Batman’da tamamladı. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, ardından yüksek lisans eğitimini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Bölümü “Yönetim ve Organizasyon” alanında tamamladı.

2001 yılında Siirt Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği kariyerine başlayan Aygöl, 2003-2004 yıllarında İngiltere Exeter Üniversitesi’nde bir yıl boyunca mesleki konular, dil ve görgü eğitimi aldı. Bu süre zarfında çocuk kütüphaneleri üzerine tez çalışması yaptı, İngiliz idari sistemini inceledi ve akademik İngilizce eğitimi aldı. 2004’te Millî Güvenlik Genel Sekreterliği’nde kamu diplomasisi kursunu, 2005’te ise 89. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlayarak kaymakamlık görevine başladı.

Kariyeri boyunca çeşitli kaymakamlık görevlerinde bulundu:

  • Kütahya ilinin Dumlupınar, Altıntaş ve Domaniç ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı.
  • Konya/Derebucak, Erzincan/Otlukbeli ve Şanlıurfa/Akçakale ilçelerinde kaymakamlık görevlerini yürüttü.
  • 2008-2012 yılları arasında Akçakale Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği görevi sırasında Suriyeli mülteciler için Akçakale Süleyman Şah Konaklama Merkezi’ni kurdu ve yönetti.
  • Aygöl, Rize Vali Yardımcısı olarak atanarak 2012’de Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini de üstlendi. Yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Otlukbeli ve Akçakale ilçeleri ile Rize ilinin fahri hemşehrisi ilan edildi. Şanlıurfa/Akçakale ilçesindeki eğitim, sağlık ve gençlik alanındaki başarıları nedeniyle Türk İdareciler Derneği tarafından ödüllendirildi.
  • 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne atanarak 3 yıl boyunca Daire Başkanı olarak görev yaptı. Bu dönemde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlar toplantılarını organize etti ve çeşitli projelerin koordinasyonunu sağladı.
  • 30 Kasım 2017’de 1. Sınıf Mülki İdare Amirliğine terfi eden Aygöl, Vilayetler Birliği Genel Sekreteri ve Vilayetler Turizm A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptı. 10 Haziran 2020’de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olarak atandı ve Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu (CIEC) başkanlığını üstlendi.
  • Şefik Aygöl, 10 Ağustos 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bilecik Valisi olarak atandı.
  • Evli ve dört çocuk babası olan Aygöl, İngilizce dilini bilmektedir.
Dikkatini Çekmedi mi ?  Kıvanç Kasabalı Kimdir? Kıvanç Kasabalı Nereli Ve Kaç Yaşında?

Yorum yapın

en iyi