Belediye Genel Sekreter Maaşları Ne Kadar? 2023

İşe başlama tarihi ve çalışılan kuruma göre değişen  maaşlar son derece değişkendir. Bu kadrolar belediyelerde üst düzey kadrolar olduğundan genelde açıktan atama yapılarak görev yapacak olan personeller belediye başkanları tarafından seçilmektedir. Genel Sekreter yardımcısı ne kadar maaş alır gibi soruların yanıtları İşte detaylar..

Belediye Genel Sekreteri Nasıl Olunur?

5393 sayılı Belediye kanunu kapsamında Belediye Başkanı tarafından verilen görevleri yerine getirmekten sorumlu olan memur kadrolarında çalışmak söz konusu olmaktadır. Yönetici memur kadrolarında yer alan genel sekreterler, ara yönetici kadrolarında görev almaktadır. Genelde genel sekreter müdürü görevi olarak planlanan işlemler şunlardır:

  • Görevde yükselmeye gerek olmadan atamalar
  • İstisnai kadrolar
  • Görevde yükselmeye tabi atamalar

Bu şekilde atanacak olan adayların çalışması ve sorunsuz bir şekilde göreve devam edilmesi için ilgili görevli uygun kadro dahilinde göreve başlayacaktır. Atanma şartları ve kanuni düzenleme kapsamındaki işler son derece önemli işler gereken hizmet şartlarını tamamlayarak görevde yükselebilmektedir.

Genel Sekreter Olarak Nasıl Atanılır?

Belediyede genel sekreter atamaları için hizmet şartları vardır. Genel sekreter ve genel müdür pozisyonları için en az 12 yıllık mesleki deneyim şarttır. Bu yüzden göstergeleri yüksek olan pozisyonlar için en az 10 yıllık bir hizmet şartı aranmaktadır. Genel sekreter ve belediye başkanının teklifine uygun olarak hazırlanan çalışmalardan sorumlu olurlar.

Belediye Başkanı tarafından atanacak olan kişilerin başkan onayı dahilinde atanmaları sağlanır. Bunun için gereken koşullar şu şekilde açıklanmıştır:

  • Mahalli idareler ve personellerin görevde yükselmeleri için birçok farklı kadroda atanmaları yapılmaktadır
  • Başkan tarafından doğrudan atanmayla göreve başlanması mümkün olabilir
  • Yönetim, idari, hukuki, bilgi işlem ve araştırma kadrolarının uzman, şef ve genel pozisyonları için atanmalar yapılabilir.

Görevde yükselme sınavlarıyla çalışanların görevde yükselmeleri ve maaşlarının daha yükselmeleri mümkün olmaktadır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Fatih Koca kimdir? İYİ Parti Ankara Sincan Belediye Başkan adayı Fatih Koca kimdir?

Belediye Çalışanlarının Mesai Saatleri Nedir?

Genelde kamu çalışma saatlerine uygun olarak 08:00 – 17:00 ya da 09:00 – 17:00 arasında çalışmak gerekmektedir. Kamuya uygun mesai saatleri ve resmi tatiller gibi durumlarda ilgili zamanlar kapsamında çalışma saatleri ve tatiller düzenlenmektedir. Çalışma şartları konusunda belediye işlerine göre değişecek olan bir yoğunluk söz konusu olmaktadır.

Genel Sekreter Ne İş Yapar?

Belediye genel sekreteri ne iş yapar? derseniz belediye başkanı adına birçok işlemin yürütülmesini sağlar diyebiliriz. İdari genel sekreterler ise valinin teklifi ve İçişleri Bakanı’nın onayıyla atanırlar. Belediyelerdeki genel sekreterlerin atanması ise Belediye Başkanı onayıyla mümkün olur. Belediye kadroları dahilinde en önemli pozisyonlardan biri olduğu için son derece dikkat çekicidir.

Belediye Genel Sekreter Maaşları Ne Kadar?

Belediye genel sekreter maaşları ne kadar? merak edenler bu pozisyonlar için son derece uygun koşulların oluşmasını sağlamaktadır.  Belediye genel sekreter maaşları ne kadar? sorusunun cevabı büyükşehirler için 12 bin 600 TL civarında olup, diğer belediye başkanlıkları için daha düşük olabilmektedir.

Yorum yapın

en iyi