Basın Danışmanı Maaşları Ne Kadar? 2023

Basın Danışmanı Nedir, Basın Danışmanı Ne İş Yapar, Basın Danışmanı Maaşları, Basın Danışmanı Görevleri, Basın Danışmanı Ne Kadar Kazanır, Basın Danışmanı mesleği ile alakalı merak edilen tüm soruları bu yazımızda sizlerle birlikte cevaplamaktayız.

Günümüzde basın ile alakalı onlarca farklı kurum ve firma yer almaktadır. Bildiğiniz gibi medya üzerinde basın ile alakalı onlarca farklı iş yer almaktadır. Son zamanlarda birçok kişinin basın danışmanı ile alakalı araştırmalar yaptığını görmekteyim. Bunun üzerinde bende bilgilendirici olması adına bu makaleyi hazırlamak istedim. Basın danışmanı ile alakalı sorulan soruları cevaplayarak sizlerin de bilgilenmesini sağlayacağım. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konumuza geçebilir ve bizleri nelerin beklediğine kısaca göz atabiliriz.

Basın Danışmanı Nedir?

Kişi yada kurumlarda medya aracılığı ile birlikte kamuda bir imajın oluşmasına yardımcı olan kişilere Basın Danışmanı unvanı verilmektedir. Bildiğiniz gibi medya, güçlü bir alan ve basın danışmanları bu alanda kendini en iyi şekilde kullanabilmesi gerekmektedir. Basın danışmanları şirkete, devlete yada bir kişiye özel olarak hizmet verebilmektedir.

Basın Danışmanı Ne İş Yapar?

Birçok kişinin basın danışmanı ne iş yapar sorusunu bizlere yönlendirdiğini görmekteyiz. Sizler için bir araştırma yaparak görev ve sorumluluklarını öğrendim. Şimdi ise liste halinde paylaşmak istiyorum.

  • Kişi yada kurumların mahremiyetine saygılı olarak sadakat göstermek,
  • Müşterilerinin istenilen gereksinimlerini karşılamak ve planlar oluşturmak,
  • Kişi yada kurumun itibarını arttırabilecek faaliyetler düzenlemek,
  • Yöneticilere kamu imajının nasıl olmasına dair bilgiler paylaşmak,
  • Gerekli medya planları ve politikaları oluşturmak,
  • Kurum haberleri ve dergi makaleleri gibi içerikler oluşturarak bu alanda faaliyet oluşturmak,
  • Belli aralıklarla basın toplantıları düzenlemek ve bültenler hazırlamak,
  • Oluşturulan kampanyaları ve basın açıklamalarını analiz ederek gereğince raporlamak,
  • Konuşmacı kişilere hizmet ediyorsalar öncesinden metinler hazırlamak ve sunmak.
Dikkatini Çekmedi mi ?  Salih Eskici kimdir? Memleket Partisi Eskişehir Belediye Başkan Adayı Salih Eskici kaç yaşında, nereli?

Burada yer alan maddeler genel olarak basın danışmanı görevleri başlığı adı altında toplanmaktadır. Eğer bu mesleği yapma gibi bir düşünceniz varsa, mutlaka listeyi baştan sona okumanızı tavsiye etmekteyim.

Şimdi ise basın danışmanı nasıl olunur başlığımıza geçerek, mesleği yapmak isteyen kişiler için bir rehberlik oluşturalım.

Basın Danışmanı Nasıl Olunur?

Basın danışmanı olabilmek için bazı şartları yerine getirebilmeniz gerekmektedir. Öncelikle üniversitede lisans bölümlerinde yer alan Medya ve İletişim yada Sosyal Bilimler odaklı bölümleri bitirmiş olmanız gerekmektedir. Mezuniyet diplomasına sahip olduğunuz andan itibaren, geçerli alanlarda iş bulabilme imkanınız bulunmaktadır.

Basın Danışmanı Maaşları Ne Kadar?

Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de basın danışmanı maaşları konusu merak edilmektedir. 2022 yılına ait olarak bir maaş araştırması yaptım ve sizlerle güncel rakamları paylaşmak istiyorum.

2023 Basın Danışmanı Maaşları en düşük 8.700 TL iken en yüksek 11.500 TL olarak bilinmektedir. Ortalama bir maaş rakamı aldığımızda ise 8.040 TL gibi bir rakamın olduğunu söyleyebilirim.

Bu yazımızda sizlerle birlikte Basın Danışmanı Maaşları Ne Kadarbaşlığı adı altında paylaşımlarda bulunmaktayız. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Aşağıda yer alan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazarak, bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

en iyi