Bankamatik ATM Paramı Yuttu Ne Yapmalıyım? 2023

Otomatlar hayatımıza girdiğinden beri yazılımsal, mekanik ve teknik sebeplerden arızalanmasıyla ün salmış durumda diyebiliriz. Günlük hayatımızda en çok kullandığımız otomatlardan biri olan ATM sistemleri bazı sorunlar yaratabilmektedir. Kartları veya parayı yutabilirler. ATM bu içerikte paramı yuttu. Paramı nasıl geri alabilirim?

Bir ATM’nin paramı çaldığını söyleyen tek kişi sen değilsin!Biz de bu sorunu yaşadık ve çözümün ne kadar kolay olduğunu görünce şaşırdık. Bu sebeple aynı sorunu yaşayan kişilere nasıl geri ödeme yaptığımı ve hangi çözümlere ulaştığımı göstermek istedim.Hesabınız düşerse yapmanız gerekenler aşağıda yer almaktadır.

Detaylara dikkat edip acele etmeden ve stres yapmadan uygularsanız kısa sürede sonuç alabilirsiniz. Binlerce kişinin bu sorunu yaşadığını biliyorum. Bazı ATM’ler paramı yuttu ama banka geri vermedi. Yani her birinin aynı soruları ve cevapları var, bu yüzden soru kalıbı hakkında endişelenmeyin, çözüme odaklanarak başlayalım.

Bankalar :

1- T.C. Ziraat Bankası
2- T.Halkbankası
3- T.Vakıflar Bankası

B- Özel Sermayeli Mevduat Bankaları

1- Adabank A.Ş.
2- Akbank T.A.Ş.
3- Anadolubank A.Ş.
4- Fibabanka A.Ş.
5- Şekerbank T.A.Ş.
6- Turkish Bank A.Ş.
7- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
8- Türkiye İş Bankası A.Ş.
9- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

C- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna Devredilen Bankalar

1- Birleşik Fon Bankası A.Ş.

D- Türkiye´de Kurulmuş Yabancı Sermayeli Bankalar

1- Alternatifbank A.Ş.
2- Arap Türk Bankası A.Ş.
3- Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Turkey A.Ş.
4- Burgan Bank A.Ş.
5- Citibank A.Ş.
6- Denizbank A.Ş.
7- Deutsche Bank A.Ş.
8- Finans Bank A.Ş.
9- HSBC Bank A.Ş.
10- ICBC Turkey Bank A.Ş.
11- ING Bank A.Ş.
12- Odea Bank A.Ş.
13- Rabobank A.Ş.
14- Turkland Bank A.Ş.
15- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

E- Türkiye´de Şube Açan Yabancı Sermayeli Bankalar

1- Bank Mellat
2- Habib Bank Limited
3- Intesa Sanpaolo S.P.A.
4- JPMorgan Chase Bank N.A.
5- Société Générale (SA)
6- The Royal Bank of Scotland Plc.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Arda Bektaş'a, Kerimcan Durmaz'ın asistanı saldırdı! Arda Bektaş ile Furkan Çağman olayı nedir?

F- Kamusal Sermayeli Kalkınma ve Yatırım Bankaları

1- İller Bankası A.Ş.
2- Türk Eximbank
3- Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.

G- Özel Sermayeli Kalkınma ve Yatırım Bankaları

1- Aktif Yatırım Bankası A.Ş.
2- Diler Yatırım Bankası A.Ş.
3- GSD Yatırım Bankası A.Ş.
4- İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.
5- Nurol Yatırım Bankası A.Ş.
6- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.

H-Yabancı Sermayeli Kalkınma ve Yatırım Bankaları

1- BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.
2- Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.
3- Pasha Yatırım Bankası A.Ş.
4- Standard Chartered Yatırım Bankası Türk A.Ş.

Önemli bilgi:

1. ATM’nin paranızı tamamen yuttuğundan emin olun, ATM’den çıktıktan sonra paranızı bağlayıp harcamayın. Senden sonra gelen biri parayı alabilir.

2. Bir kartla oturum açtıysanız, “Oturum sona erdi” metnini görmek için kartı çıkarın.
3. Bir QR kodu veya uygulama ile oturum açtıysanız oturumu kapattığınızdan emin olun.

Panik içinde seans bitene kadar veya ATM kasetinin nakit dolu olduğundan emin olana kadar alandan ayrılmayın. Aksi takdirde paramı geri alma süreci uzayacak ve yasal işlem başlatmak zorunda kalabilirim. Atm para yuttu ne zaman alabilirim?

Bankamatik paramı yuttu. Ne yapmalıyım?

Bu soruyu cevaplamak isterim. Çünkü ATM diğerlerinden daha fazla paramı yutarsa ​​ne yapacağım sorusunu duydum. Bir ATM para yutarsa ​​veya para çekerse, önce paranın hesabınızdan düşüp düşmediğini kontrol etmelisiniz. Hepimiz insanların hata yaptığını biliyoruz. Ayrıca makineler hata yapabilir ve sorunlara neden olabilir. Önemli olan sorunu iyi çözmek ve paniğe kapılmamak.

Bankamatik ATM‘ler teknik sorunlar nedeniyle işlemleri tamamlamamakta ve bilgilendirme mesajları gelmemektedir bu nedenle neler olup bittiğini tam olarak anlayamayabilirsiniz. böyle bir durumda ne yapılmalı;

  • Para hesaptan düşmüş mü diye bakmak.
  • İşlem saatini ve dakikasını not almaktır. (tarih, gün, saat ve dakikayı bir yere yazmak size çözüm konusunda yardımcı olacaktır.
  • Kartı tekrar çıkartıp takın ve yine hesabı kontrol edin.
Dikkatini Çekmedi mi ?  Müftüler kararnamesi yayılandı! İzmir, Afyon, Diyarbakır, Ağrı, Kırşehir, Kahramanmaraş, Giresun il müftüsü kim oldu?

Hesabınıza bakıp paranın eksik olduğunu görürseniz ATM’de bekleyin ve arızanın geçmesini bekleyin. Aynı zamanda kısa sürede çözülebilecek bir sorundur. Teknik sorunların ne kadar çabuk çözüleceği belli değil. İşlemi yapan ATM’nin şubeye bağlı olması ve mesai saatleri içinde işlemin tamamlanması durumunda hata en kısa sürede düzeltilecektir. ATM’yi beklemek hatayı çözmezse, güvenliğe gidin ve ATM paramı yuttu ​​ne yapacağınızı sorun. Güvenlik görevlileri ATM işleminizi tekrar deneyecek ve sorun devam ederse size yardımcı olacak bir görevliye giderek yardım isteyeceklerdir. Sorun sistemle ilgili değilse, bankacı sorunu hızla çözecektir.

Ne yazık ki, bazı durumlarda ATM’ler barlara takılabilir. Bu nedenle sorununuz kısa vadede çözülmeyebilir. Ve bir ATM parayı yutarsa ​​ne yapılacağı sorusunun cevabı – üzülmeyin. Her durumda, er ya da geç sorun kendi kendine çözülecektir. Bir banka çalışanı önce iletişim bilgilerinizi isteyecektir. Tabii ki her gece yaptığımız ödeme çetelesi o günün akşamında yapılıyor. Fazla para ATM’den çekildikten sonra ertesi sabah paranız hesabınıza geçecektir. Çözüm olarak kartsız işlem yaptıysanız ve ATM’den bir banka müşterisinin hesabına para yatırma girişiminde bulunduysanız;

  • Size banka hesabı açılacak. Para da o hesaba yatırılır.
  • İletişim bilgilerinizden size ulaşılır ve diğer gün paranızı nakit olarak geri alırsınız.
atm bankamatik paramı yuttu

 

Şube Dışındaki Bankamatik Parayı Yuttu Ne Yapmalıyım?

Parayı yutan ATM şubenin yanında değilse yani uzaktaki bir ATM’den işlem yapıp ne yapacağımı sorsam ATM paramı yutuyor. Bu elbette üzücü bir soru, sorun çözüldü ama zor bir süreç. İhtiyaçlarınızı çok iyi anlıyoruz. Sonuç olarak birisi acilen ödemenizi bekliyor olabilir, son paranızı yatırmış olabilirsiniz ve daha birçok vahim durum ortaya çıkabilir. , saatleri, günleri ve dakikaları yazın. Daha sonra internetten bankanızın mobil şube numarasını bulun ve hesap yöneticinize bağlanın.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Güldür Güldür İbrahim zayıfladı mı, kaç kilo verdi? Onu Atilla kilo mu verdi?

Her bankanın farklı bir prosedürü vardır. Bu adımlar, telefonda uzun süre beklemelere neden olabilir. Bu nedenle acilen bu bankanın müşteri hizmetleri ile nasıl iletişime geçeceğim konusunda bilgiye ihtiyacım var. (Lütfen bu konudaki yazımıza da bakınız) Bankamatik işlemi sayıldıktan sonra tekrar iletişim bilgilerinizi isteyeceğiz ve sizinle iletişime geçeceğiz. Bu iletişim bir hafta kadar sürebilir. Bankaların önündeki ATM’ler gün içinde, daha uzaktaki ATM’ler ise daha sonra sayılır. Para daha sonra banka kredi veya banka kartınıza iade edilir.

ATM’de parama el kondu, ne yapmalıyım?

ATM ekranında el konulan parayı görüyorsanız sorun diğerleriyle aynıdır. Bu yazıya baktığınızda çevrenizdeki insanlara ATM’nin paranıza el koyduğunu sormanız çok normal. Yukarıdaki çözüm uygulanmalıdır. Artık paranızı anında alabilirsiniz.

Farklı Bankanın ATM parayı yutarsa. Ne yapmalıyım?

ATM’nin şube dışında olması durumunda sorunun çözülmesinin biraz daha zor olduğunu ancak sonuç olarak çözüldüğünü belirttim. Ne yazık ki, başka bir ATM paranızı yutarsa, sorunun çözülmesi daha zor hale gelir. ATM’ler farklı olduğu için hangi bankanın çözüme başvuracağı kestirilemez. Her zaman söylediğimiz gibi ATM’den net bilgi (adres ve şube lütfen) alın ve tarih, saat ve dakikayı söyleyin.

Ardından İş Bankası müşteri hizmetlerini arayın. Telefonu kapattığınızda müşteri hizmetleri işlemi yaptığınız ATM’ye bağlı şubeyi arayarak gerekli bilgileri verecektir. Benzer şekilde, ATM‘ler de sayılıyor ve fazlalık bulunursa iade ediliyor. Ne yazık ki, bu süreç 30 güne kadar sürebilir. Bu süreçte bankanızı arayarak şikayette bulunmanız daha hızlı çözüme ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Dilekçe vererek süreci hızlandırabilirsiniz. Bu içeriği okuduktan sonra ATM paramı yutarsa ​​ne yaparım sorusuna cevap vermeye çalıştım.

Yorum yapın

en iyi