Ayşe Toprak kimdir? Ayşe Toprak kaç yaşında, nereli? Altın Portakal Benim Adım Mutlu yönetmeni kimdir? Benim Adım Mutlu filmi kime ait? Benim Adım Mutlu kim yönetti?




Haber albümü için resme tıklayın

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda yarışacak yapımlar açıklandı. Benim Adım Mutlu filminin yönetmeni ise merak edildi. Ayşe Toprak kimdir? Ayşe Toprak kaç yaşında, nereli? Altın Portakal Benim Adım Mutlu yönetmeni kimdir? Benim Adım Mutlu filmi kime ait? Benim Adım Mutlu kim yönetti? İşte o soruların cevapları…

AYŞE TOPRAK KİMDİR?

Ayşe Toprak, İstanbul kökenli bir sinemacıdır. New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu’ndan Film ve TV alanında BFA derecesi ile mezun olmuş ve New School Üniversitesi’nde Medya Çalışmaları yüksek lisansı yapmıştır. Ayşe, yaklaşık 15 yıl boyunca New York, Londra ve Doha, Katar gibi farklı bölgelerde yaşamış, eğitim almış ve çalışmıştır. 2011 yılında Türkiye’ye dönerek ülkesinde ve bölgesinde sosyal ve politik belgeseller çekmeye başlamıştır.

Toprak, İstanbul’a dönüşünden bu yana, genellikle göz ardı edilen veya dışlanan ulusal ve uluslararası meseleleri ele alan filmler üretmeye odaklanmıştır. Kişisel ve mesleki tutkuları, önyargıları kırmaya yönelik çalışmalarını da içermektedir.

Ayşe Toprak’ın eserleri arasında, Türkiye’nin Kürt nüfusuyla üç on yıl süren çatışmanın yansımalarını ele alan “Bize Peri Masalları Anlatma”; Suriyeli mülteci çocukların eğitimiyle ilgili “Kenardaki Okullar”; din ve moda arasındaki ince çizgiyi irdeleyen “Fashion Unveiled”; Türkiye’deki iç göçü ele alan “Kara Bağları”; ve Türkiye ile Irak Kürdistanı arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkileri anlatan “Irak’ta Başka Bir Bahar” bulunmaktadır.

Kariyeri boyunca Ayşe, Al Jazeera Media Network ve Doha Film Institute gibi önemli kuruluşlarda yapımcı ve yönetmen olarak görev yapmıştır. Ayrıca National Geographic Explorer belgesel dizisinin bir bölümünün yapımında da yer almıştır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Ruhun Duymaz Ali kimdir? Kadir Polatçı kimdir? Kadir Polatçı nereli ve kaç yaşında?

Yorum yapın

en iyi