Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan kaç yaşında, nereli? Ayhan Bora Kaplan yakalandı mı? Ayhan Bora Kaplan’ın Süleyman Soylu ile ilişkisi ne? Ayhan Bora Kaplan ne iş yapıyor?

Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan kaç yaşında, nereli? Ayhan Bora Kaplan yakalandı mı? Ayhan Bora Kaplan’ın Süleyman Soylu ile ilişkisi ne? Ayhan Bora Kaplan ne iş yapıyor?

AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın ilişkisi olduğu iddia edilen ve Ankara’da ‘Kaplan’ olarak bilinen mafya grubunun lideri Ayhan Bora Kaplan, bugün havalimanında yanında büyük miktarda nakit para ile gözaltına alındı.

Emniyet kayıtlarına göre, mafya olarak tanımlanan Kaplan, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara’daki TRT binasına giden Süleyman Soylu’nun yanında yer aldı.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve gazeteciler Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan’ın 2021 yılında kaleme aldığı bir kitapta, Ayhan Bora Kaplan’ın Ankara’nın Çinçin Mahallesi’nde uyuşturucu ticareti yaparken, rakip mafya gruplarını çökertip yolunu açtığı iddia ediliyor.

Kaplan’ın uyuşturucu geliriyle tefecilik yaptığı ve yüksek faizlerle para verdiği ancak ödeyemeyen kişilerin iş yerlerini ele geçirdiği de kitapta belirtiliyor.

Kitapta, Kaplan’ın durumu şu şekilde ifade ediliyor: “2016’da İçişleri Bakanı olduktan sonra uyuşturucu tacirlerine savaş açtığını belirten Süleyman Soylu’nun talimatıyla polis teşkilatı Ankara’daki önemli mafya gruplarına büyük operasyonlar düzenledi. 2018 yılı içinde yapılan iki büyük operasyonda önce Arif ve Yavuz Ötleş kardeşlerin çetesi, ardından da Ankara’da uyuşturucu ticaretinin yüzde 70’ini elinde bulundurduğu iddia edilen Muzaffer Alkaç’ın liderliğini yaptığı çete çökertilmişti. 2019 yılı başında yapılan büyük bir operasyonda da Kadir İnan çetesi çökertildiğinde, Ankara uyuşturucu piyasasındaki torbacıların en büyük tedarikçileri temizlenmiş oldu. Büyük mafya gruplarının çökertildiği operasyonlarda rakipleri ortadan kaldırılırken nedense kendisine dokunulmayan Ayhan Bora Kaplan da işlerini giderek büyütmüştü. İddiaya göre Kaplan uyuşturucudan kazandığı parayla tefecilik yapıyor, yüksek faizlerle verdiği paraları ödeyemeyenlerin iş yerlerine el koyuyordu.”

Dikkatini Çekmedi mi ?  Serpil Örümcer Kimdir? Serpil Örümcer Nereli Ve Kaç Yaşında?

Ancak Ahmet Şık’ın iddiasına göre 2022’de Soylu ile Kaplan’ın arası açıldı. Şık, anlaşmazlığın nedenini Kaplan’ın Kıbrıs’ta bir kumarhane almaya çalışması ve Soylu tarafından engellenmesi olarak açıkladı.

Son dönemde Ayhan Bora Kaplan’ın ismi iş insanı Mahfuz Tatar’ın öldürüldüğü haberleriyle anıldı. İddialara göre, Mahfuz Tatar, Kaplan’ın adamları Semih Arslan ve Muhammed Kaplan tarafından öldürüldü. Arslan, cinayetten bir gün sonra intihar etti. Başka bir iddiaya göre ise Mahfuz Tatar’ın öldürülmesi sonrası Tatar Aşireti, cinayet şüphelisi Arslan’ı öldürdü.

Yorum yapın

en iyi