Avukat Filiz Saraç kimdir? Filiz Saraç kaç yaşında, nereli? Filiz Saraç ne iş yapıyor? – HY Gazete

İstanbul Barosu’nun ve Baro tarihinin ilk kadın başkanı Filiz Saraç’ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Filiz Saraç kimdir? Filiz Saraç kaç yaşında, nereli? Filiz Saraç ne iş yapıyor? Detaylar haberde.

FİLİZ SARAÇ KİMDİR?

Avukat Filiz Saraç, İstanbul Barosu’nun ve Baro tarihinin ilk kadın başkanıdır. 

Filiz Saraç, 1988’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve daha sonra kamu hukuku alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Yüksek lisans çalışmasını “Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri” konusunda gerçekleştirdi. İngiltere’de MBA işletme hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra, 1996’da İstanbul Barosu yönetim kuruluna seçildi. Daha sonra Av. Kani Ekşioğlu, Av. Burcin Aybay ve Av. Nuran Atahan ile birlikte çalıştığı yönetim kurulundan ayrılarak Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun kuruluşunda yer aldı.

2004-2006 yılları arasında İstanbul Barosu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca 6 yıl boyunca Yeditepe Üniversitesi’nde “Avukatlık Hukuku Ve Meslek Kuralları” ile “Uygulamalı Hukuk, Kurgusal Dava, Hukuk Kliniği” dersleri verdi.

2006 yılından itibaren Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak görev yaptı ve aynı zamanda TBB eğitim danışma kurulu üyesi olarak hizmet verdi. TBB yönetim kurulu üyesi olarak, “Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi” ortak projesine katkıda bulundu. Ayrıca Türkiye Kadın Hukuk Komisyonu Koordinatörlüğü ve Türkiye Barolar Birliği CMK komisyon başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Ekrem Olğaç kimdir? Ekrem Olgaç kaç yaşında, nereli? Ekrem Olgaç evli mi?

Yorum yapın

en iyi