– Güncelleme:
Türk mutfağından bir lezzet olan Arnavut ciğeri, tatlı biberli dana ciğer yahnisi olarak tarif ediliyor. Bu lezzetli yemek, özellikle sakatat sevenlerin favorisi. Arnavut ciğerinin hazırlanışı, dana ciğerinin pembe, altın sarısı renginde, biraz tereyağı ve soğanla çevrelenerek sirkeyle cilalanması şeklinde. İçerisinde beyaz soğan, tuz, karabiber, tatlı biber, zeytinyağı, un ve dana ciğeri bulunuyor. Karaciğer küpler halinde kesiliyor, una bulanıyor ve zeytinyağı ile kızartılıyor.
Sakatatlezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Arnavut ciğeri ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri nedir? Arnavut ciğeri nasıl yapılır, Arnavut ciğeri yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Arnavut ciğeri yapıldı, evde klasik Arnavut ciğeri yapıldı! İşte en güzel Arnavut ciğeri!
ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ!
.
İçindekiler:
2 kişilik veya 4 kişilik başlangıç olarak:
Halka şeklinde hazırlanmış 2 adet beyaz soğan, tuz, taze çekilmiş karabiber, 1/2 yemek kaşığı tatlı biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı un, 2 dilim dana ciğeri, maydanoz.
Yapılışı
Karaciğeri küpler halinde kesin, küpleri una bulayın ve 15 dakika dinlendirin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın, 5 dakika sonra dana ciğeri küplerini dökün, ters çevirin ve 2-3 dakika pişirmeye devam edin, küpleri servis tabağına alın, tuz ve karabiber ekleyin, üzerine pul biber serpin, beyaz soğan halkalarını ve yıkanıp doğranmış maydanozu dizin.
Sıcak servis edilir.