Arayan Numara Yok Ne Demek? ✔️

Arayan kimliği iPhone’larda yaygın değildir. Telefonu görmediyseniz, muhtemelen arama kayıtlarınızda böyle bir açıklama vardır veya birisi sizi “Arayan Numara Yok” başlığıyla aramıştır. Bu gibi durumlarda arayanın telefon numarası alınamaz ve geri aranamaz. Bu, telefon numarasına sahip olmanın ne anlama geldiği sorusunu gündeme getiriyor. Telefon numarası yok ne demek? Bu sorunun cevabını arıyorsanız doğru içeriktesiniz.

Arayan Numara Yok Ne Demek

iPhone’unuzdaki “arayan kimliği yok” ifadesi, bilinmeyen bir numaradan arama aldığınız anlamına gelir. Bir kişi telefon numarasını gizleyebilir ve sizi arayabilir, bu da ekranınızda bu ifadenin görünmesine neden olabilir. Ayrıca birden fazla kişi farklı telefonlardan gizlice arasa dahi bunların kim olduğu tespit edilememektedir.

Bu gizli ve bilinmeyen numara aramaları, operatörünüz tarafından sağlanan özellikler için kullanılabilir. Böylece herkes bu hizmetle ücretsiz görüşme yapabilir. Ancak artık bu tür aramalar taciz gibi kötü amaçlar için kullanılıyor.

Telefon veya hat ayarlarından bu özelliği etkinleştirerek, istediğiniz kişiyi numarası görünmeden arayabilirsiniz. Bu arama sonucunda karşı taraf sizi de “Bilinmeyen Arayan Numara” ismi ile görecektir. Ayrıca karşı taraf iPhone kullanıcısı ise telefonda “telefon numarası yok” ibaresi de görüntülenecektir.

Gizli Numaraları Engelleme (Bilinmeyen Numaralar)

Bilinmeyen numaralardan arama almak istemiyorsanız, birkaç seçenek vardır. Bu nedenle artık gizli numaralara ulaşmaz ve bu tür ifadelerle karşılaşmazsınız. Bu adımları takip ederek özel numaraların hatlardan ve aramalardan bloke edilmesini sağlayabilirsiniz.

  • Turkcell kullanıcısıysanız arama kısmına *253# yazarak gelen ekrana yes demeniz yeterlidir.
  • Vodafone kullanıcısıysanız Yanımda uygulamasında bulunan “Gizli Numara Engelle” servisini kullanabilir veya GIZLI AC yazıp 7046’ya mesaj gönderebilirsiniz.
  • Türk Telekom kullanıcısıysanız Türk Telekom Mobil uygulamasında “Gizli Numara Engelleme” menüsünü kullanabilir veya arama kısmına *253# yazabilirsiniz.
Dikkatini Çekmedi mi ?  Lübnan'ın başkenti neresi? Lübnan'ın para birimi nedir?

Rehberinizde olmayan numaralardan gelen aramaları da engelleyebilirsiniz. Yalnızca özel ve özel arayanları engellemek, istenmeyen aramaları engellemez. Bu nedenle, telefon rehberinizde olmayan numaralardan gelen aramaları engellemek veya doğrudan meşgul bir numaraya yönlendirmek istiyorsanız, “Rehberinizde olmayan numaralar engelleniyor” başlıklı içeriği incelemenizi öneririz.

Birçok dolandırıcı sizi anonim veya bilinmeyen numaralardan arar. Bu aynı zamanda kötü niyetli saldırılara karşı da koruma sağlar. Bu günlerde yaygın hale gelen bazı dolandırıcılıklar, bilinmeyen numaralardan aramayı içerir. Bu sorunları araştırmak, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmenize ve kendinizi daha iyi korumanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, gizli numaralardan gelen aramalar engellenecek ve bu tür ifadeleri arama günlüklerinizde görmeyeceksiniz. İsterseniz, aynı adımları izleyerek telefonunuzu daha sonra tekrar özel bir numaraya değiştirebilirsiniz.

iPhone arayan numara yok bulma

iPhone’da sıklıkla karşılaşılan bilinmeyen numaralardan gelen aramaları bulmak neredeyse imkansız. Eğer bu arayan sizi tekrar ararsa bu aramayı yanıtlayarak kim olduğunu bulmanız mümkün. Fakat teknik olarak gizli numaradan gelen bu aramanın kime ait olduğunu anlayamazsınız. Eğer anlayabiliyor olsaydınız bu aramanın adı gizli arama olamazdı.

Bunun yerine gizli aramaları engellemeyi deneyebilirsiniz.

iPhone arayan numara yok rehberde kayıtlı mı?

iPhone telefonlarda arayan numara yok ifadesi gizli aramalarda görünmektedir. Bu ifade telefonun “bilinmeyen numara” deme şeklidir. Yani rehberde kayıtlı olmayan bu aramalar aslında arayanın bilgisinin bulunmadığını ifade eder. Bu arayanlar rehberinizde bulunmazlar.

iPhone arayan numara yok ne demek?

Gizli aramaya açık bir hat kullanıyorsanız sizi gizliden arayabilirler. Gizli aramalarda aramayı yapan kişinin numarası aranılan kişide görünmez. Bu aramaya gizli arama denir.

iPhone kullanan kişileri gizliden ararsanız arayan numaranın olmadığını ifade edecektir. Çağrı listesinde arayan bilgisi olmadığından arayan numara yok ifadesi belirecektir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Gönül Dağı oyuncusundan büyük itiraf! Gönül Dağı dizisinden ayrılan Gülsim Ali İlhan ne söyledi? Diziden kendi mi ayrıldı?

Arayan numara yok ve bilinmeyen numara farkı

iPhone’da gizli numaralardan gelen aramalar için çağrı listesinde ‘arayan numara yok’ ifadesi geçer. Bilinmeyen numara ile bu ifade arasında pek de fark yoktur. Her iki ifade de gizli aramalarda kullanılır. Bilinmeyen numara ifadesi sadece numara bilgisi teknik olarak alınamadığı zamanlarda da kullanabiliyor.

Bunun dışında temel bir fark bulunmuyor. Yani buradaki temel fark, numaranın arayan tarafından mı gizlendiği yoksa teknik bir sorun yüzünden mi gösterilemediği.

Arayan numara yok kayıtlı mı

Bu ifade rehberinizde kayıtlı birini temsil etmez. Arayan kişinin bilgilerine ulaşılamadığını temsil eder. Bu yüzden bu ifade rehberinizde kayıtlı bir kişi değildir.,

Arayan numara yok engelleme

Gizliden arayan numaraların bilgisini almak için bir yöntem bulunmuyor. Fakat bu aramaları engellemek mümkün. Gizli aramaları engellemekle ilgili pek çok bilgi bulunuyor. Bu bilgilerin bir kısmında sitemizden ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında gizli aramaları engellemenizi tavsiye ederiz.

Vodafone arayan numara yok

Arayan numara bilgisi gizli olduğunda Vodafone, Turkcell, Türk Telekom ve diğer operatörler için aynı ifade kullanılır. Eğer bilgisi olmayan aramaları kabul etmek istemiyorsanız gizli numaradan gelen aramaları engellemenizi öneririz.

iPhone arayan numara yok ve bilinmeyen numara farkı

Arama işleminde numara eğer arayan kişi tarafından bilinçli olarak gizlenmişse arayan numaranın olmadığı bilgisi verilir. Bilinmeyen numara ise rehberde olmayan numara olabilir. Numara bilgisi bir şekilde geliyordur fakat tanınmıyordur. Arayan numaranın olmadığı durumlarda numara bilgisi yoktur. iPhone’lar için temel fark budur.

arayan numara yok ne demek bilinmeyen numara farkı Anlamı nedir ? Sizler için Biblog ekibi olarak sizlere yukarıda belirttik..

Yorum yapın

en iyi