Anadolu Yakasında Gezilecek Yerler

Anadolu Yakasında gezilecek yerler, İstanbul Oyuncak Müzesi, Mihrimah Sultan Camii, Fetih Paşa, Çubuklu Korusu Beykoz, Dragos Tepesi Kartal, Büyükada Meryem Ana Kilisesi, Kız Kulesi Üsküdar, Kadıköy Barlar Sokağı şeklinde sıralanırlar. Anadolu yakasında gezilecek yerler, tarihi geçmişe sahip alanlardan oluşmaktadır. Diğer yandan bir çok farklı restoran ve kafenin bulunduğu eğlence noktalarında da hoş vakit geçirme imkanı bulunur. Sizler için Istanbul anadolu yakası nereye gidilir? günü birlik kafanızı dinlemeniz için harika yerler tavsiye ediyoruz.. İşte detaylar!

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul’un oyuncak müzesi, Kadıköy-Göztepe’de yer alan ve Sunay Akın tarafından 23 Nisan 2005’te kurulan müzedir. 20 yıldan fazla süre içinde Dünya’nın farklı yerlerinden edinilen oyuncaklar bu müzede sergilenir. İstanbul Oyuncak Müzesi içinde II.Dünya Savaşı döneminden oyuncaklar, Müjdat gezen tarafından hediye edilen tarihi oyuncaklar, 1910’dan kalma Alman oyuncakları, 1820 yılına ait en eski enstrüman parçaları yer almaktadır.

Mihrimah Sultan Camii

Mihrimah Sultan Camisi, Üsküdar’da yer alan Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’dan olan kızı Mihrimah Sultan için yaptırdığı mimari yapıdır. Yapının ismi Güneş ve ay manasına gelir. Üç yandan desteklenen yarım kubbeler ile inşa edilmiştir. 1548 senesinde inşa edilmiştir. Mihrimah Sultan Camii,Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Osmanlı dönemine ait mimari ayrıntıları, muhteşem görünümü ile yansıtır. Denize bakan bölümünde Osmanlı mimarisine ait 20 köşeli mermer bir şadırvan bulunur.

Fetih Paşa Korusu

Fetih Paşa Korusu, Sarayburnu sırtından, Ortaköy’e uzanan manzaranın tümünün gözlemlendiği bir alandır. Üsküdar, Paşa Limanı Caddesi’nde bulunur. Yukarı çıkıldığında mutlaka deneyimlenmesi gereken bir manzara sunar. Koru içinde seyre doyulamayan ergüvanlar bulunur. Pespembe çiçekler ile birleşen İstanbul Boğazı manzarası etkileyici bir görünüm yaratırken, kış aylarında alanın kar ile kaplanması ardından manzara bambaşka bit yapıya ulaşır. Doğa ile iç içe bir yürüyüş yaparken Fetih Paşa Korusu içinde yer alan tarihi yapıları gezmek ve dokuya uygun mimari detaylara sahip restoranda yemek yemek mümkündür.

Dikkatini Çekmedi mi ?  2 Mart Dolar Kuru: 1 Dolar Kaç TL? 600 Dolar Ne Kadar? Sterlin, Euro ne kadar?

Çubuklu Korusu, Hidiv Kasrı yakınında yer alan ve yüksek rakımı aynı zamanda muhteşem manzarası ile baş döndüren bir alandır. Profesyonel fotoğraflar çekmek ve piknik yapmak akan çevresinde mümkündür. 17.2 hektarlık alanı kaplar. Bizans döneminden kalma su yollarına ve sarnıç kalıntılarına ev sahipliği yapar. Bizans döneminde yerleşim ağı olarak kullanılmıştır. Anadolu Yakasındaki gezilecek yerler arasından Çubuklu Korusu, Aziz Aleksandır tarafından kurulmuş ve Akimitis adı verilen keşişlerin yaşamını sürdüğü bir manastır olarak geçmiş tarihlerde kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise Mısır Hidiv’i İsmet Paşa, burada yer alan yalıları satın alarak, kasrı köşkünü inşa etmiştir. Alan Bizans ve Osmanlıdan günümüze ulaşan tarihi dokuyu barındırır.

Dragos Tepesi Kartal

Kartal Dragos Tepesi, İstanbul manzarasını izlemek için gidilmesi gereken duraklardan biridir. Marmara Denizinin muhteşem görüntüsünü sergiler. Dragos ismi ise mitolojiden gelmektedir. Burada bir hazineyi bekleyen Dragos isimli ejderin yaşadığına eski dönelerde inanılmıştır. Kökü 6. yüzyıla dayanan hikayesi ile dikkat çeken tepe, 15. yüzyılda Osmanlığı egemenliğine girmiştir. Dragos Tepesi Kartal mevkinde İstanbul’un Anadolu yakasındaki balkonu olarak adlandırılır. Denizin ve geniş ağaç çeşitlerinin yer aldığı muhteşem ormanın tadını çıkarmak için ideal bir alandır.

Büyükada Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi Büyükada, Kadıköy, Bostancı, Eminönü, Kartal, Kabataş’tan hareket eden vapurlar ile ulaşım sağlanan ve turistlerce çokça ziyaret edilen mimari yapıdır. Büyükada’ya yapılan yolculuk kapsamında bir çok tarihi yapı ziyaret edilebilmektedir. Bisiklet sürmek için özel olarak yapılan doğa iç içe yolları, müzeleri, sahil bölümü ve kasaba stili yapısı ile dikkat çeken Büyükada’da, Ata Yorgi Kilisesi, Adalar Müzesi, Prens Koyu, Hamidiye Camii, Müslüman Mezarlığı, Tarihi Rum Yetimhanesi ve Büyükada Meryem Ana Kilisesi bulunur. Meryem Ana Kilisesi ise 19. Yüzyılda inşa edilmiştir. Soğan kubbesi ve sütun başlıkları ile dikkat çeker. İbadet sahasına inen taş merdivenleri halen ilk günkü yapılarında korunur. Çan kulesi ve bahçe kısmı ziyaretçilere açık şekilde sergilenir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Mabel Matiz kimdir? Mabel Matiz kaç yaşında, gerçek adı ne? Mabel Matiz hayatı ve biyografisi!

Kız Kulesi

Kız Kulesi, 2500 senelik tarihi geçmişe sahip olan yapıdır. İstanbul Boğazından yükselerek, İstanbul manzarasına eşlik eder. M.Ö 410 yılında kaynaklarda ilk olarak adı geçen Kule, Atinalı bir komutan olan Alkibiades tarafından inşa ettirilmiştir. M.S 1110 senesinde ise İmparator Manuel Comnenos bu günkü halinin taslağını ortaya çıkarmıştır. Osmanlı himayense giren Kız Kulesi mimarisine bir fener bölümü eklenmiştir. Bu mimari aşamalar ile her dönemden farklı tarihi esintileri kazanan Kız Kulesinin en üst bölümü restoran olarak ziyaret edilir. Denize bakan iskele bölümü ise misafirlere açıktır.

Kadıköy Barlar Sokağı

Kadıköy’ün barlar sokağı, Anadolu akasının kalbi olarak bilinen ve birden fazla restorana, kafeye ev sahipliği yapan adrestir. Hemen girişinde Kadıköy’ün nostaljik Rexx Sineması yer alır. Kadıköy Barlar Sokağı genelinde ‘’rock bar’’ ve ‘’ reggie bar’’ konseptinde mekanları ziyaret etmek mümkündür. Tün mekanların iç dekorları, konseptleri, çaldıkları müzikler, gurup performansları farklılıklar gösterir. Barlar sokağına gelmeden önce Kadıköy’ün ünlü boğa heykelini de görme imkanı bulunur. Anadolu Yakasındaki gezilecek yerler arasından Barlar Sokağı, akşam saatlerinde büründüğü Kadıköy’e özgü eğlenceli havası ile dikkat çeker.

Yorum yapın

en iyi