Amerikan iç savaşı kaç yıl sürdü? – HY Gazete, Haymana Gazetesi

Amerikan iç savaşı kaç yıl sürdü sorusu tv izleyen vatandaşların merak ettiği konular arasında yer aldı. Çünkü kim milyoner olmak ister yarışmasında 1 milyonluk soruda amerikan iç savaşı soruldu.

Ahmet Talha Dağlı’nın 1 milyonluk soruya kadar gelmesi, sosyal medyada büyük bir heyecanın patlamasına neden oldu. Twitter, Facebook, Instagram gibi platformlarda, programın 1 milyonluk sorusuyla ilgili birçok paylaşım yapılıyor. Ahmet Talha Dağlı, adeta sosyal medyada olay haline gelerek programın gündemini oluşturdu.

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla milyonları ekranlara bağlayan Kim Milyoner Olmak İster yarışması bu akşam büyük bir heyecanla 1 milyon liralık soruyla başladı. İşte milyonlarca kişinin merak ettiği soru ve yanıtı…

Amerikan iç savaşı kaç yıl sürdü?

1 Milyonluk soru Kim Milyoner İster yarışmasında açıklandı. İşte soru;

1861-1865 arasındaki Amerikan İç Savașı sırasında hangisi açıkça kölelik karşıtı Kuzey’i desteklemis ve kölelik yanlısı Güney konfederasyonuna ambargo uygulamıştır?

A: Fransa
B: Osmanlı Devleti
C: Avusturya-Macaristan
D: Birleşik Krallık
CEVAP:

1861-1865 Amerikan İç Savaşı sırasında açıkça kölelik karşıtı Kuzey’i desteklemiş ve kölelik yanlısı Güney Konfederasyonuna ambargo uygulamış olan ülke “D- Birleşik Krallık” (İngiltere) olmuştur. İngiltere, köleliğe karşı olan duyarlılık nedeniyle Kuzey’i desteklemiş ve Güney’in pamuk ürünlerine olan bağımlılığını azaltmıştır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Hacı Yakışıklı kimdir? Hacı Yakışıklı kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne? - HY Gazete

Yorum yapın

en iyi