Ameliyata Girerken Okunacak Dua

Ameliyattan korkmamak için dua etmek böyle bir durumdur. Hastalara hangi dualar okunur, bir muayenehaneye girerken hangi sureler okunur gibi sorular çokça araştırmaya konu olan konular arasındadır. Bu nedenle bu yazımızda bu konu hakkında daha detaylı bilgiler paylaşacağız.. Ameliyat girerken mutlaka okunması gereken dualar, sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olmak zorunda kalan kişilerin sıklıkla üzerinde durduğu konulardan biridir.Bizi ruhsal olarak özgürleştirir ve güçlendirir. Zor ve çaresiz anlarda herkesin Allah’ın yardımına ve ona çok ihtiyacı vardır.

Ameliyata Girerken Okunacak Dua ve Sureler

İster basit ister zor olsun, tüm manipülasyonlar son derece zor ve psikolojik olarak stresli süreçlerdir. Bu nedenle insanlar böyle zamanlarda manevi desteğe çok ihtiyaç duyarlar. Burada da operasyon sırasında okunan dualar ve sureler önemli bir yer tutmaktadır. İnsanlar bu dua ve surelerle kendilerini daha güçlü ve rahat hissederler.

Ameliyattan sonra hastaların ziyareti için okunan dualar ve ameliyattan hemen sonra farkındalık yaratmak için okunan dualar sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Arapçadır. Şimdi sizlerle Latin alfabesiyle yazılmış bir dua paylaşacağım.

Ameliyata Girerken Okunacak Dualar

Muayenehaneye girerken okunan dua hemen hemen her hastanın bilmek istediği ve ihtiyaç duyduğu bir duadır.Hadis Kitabında yer almaktadır. Söz konusu dua şudur:

  • Allahümme Rabbena. Ezhibi l-be’se, işfi, enteş-şafi. La şifaen illa şifaüke, şifaen la yuğadiru sekamen.

Bu duanın anlamı ise şu şekildedir;

  • Rabbim, sen bizim ve tüm insanların rabbisin. Bu hastalığın ağrısını dindir. Şifa nasip et. Şifayı verecek olan senden başkası değildir. Senden başkası şifa yaratamaz. Sadece senin şifan mevcuttur. Bu hasta olan kuluna da mevcut hastalığından hiçbir zerre kalmayacak şekilde şifalar ihsan eyle.

Hastaya Okunacak Dua

Bir hasta ziyaretine gidildiği zaman okunacak dua ise şu şekildedir;

  • Es elüllahel-azim. Rabbel-arşil-azim en yeşfiyeke
Dikkatini Çekmedi mi ?  Şenol Eroğlu kimdir? CHP Adana Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu kaç yaşında, nereli?

Peygamberimizin de bizzat okuduğu dualar arasında olan bu dua ameliyata girerken okunacak dua arasında da yer almaktadır. Türkçe meali ise şöyledir;

  • Tüm arşın sahibi olan Allahü Azimüşşan’dan sana şifalar ihsan eylemesini dilerim.

Cübbeli Ahmet Hoca Ameliyata Girerken Okunacak Dua

Ameliyata girerken okunacak dua Cübbeli Ahmet Hoca’nın da çokça değinmiş olduğu bir konudur. Cübbeli Ahmet Hoca sohbetlerinde hastalıklara şifa olması amacı ile okunması gereken duanın Hızır as şifa duası olduğunu belirtmektedir. Söz konusu dua ise şu şekildedir;

  • Aksemtü aleyki eyyetühel ılletü biızzetillâh
  • Ve bi azameti azametillah
  • Ve bi celali celalillah
  • Ve bi kudreti kudretillah
  • Ve bi sultani sultanillah
  • Ve bi la ilahe illallah
  • Ve bi ma cera bihil kelamü min indillah
  • Ve bi la havle ve la kuvvete illa billahi ilen sarafti

Bu duayı akşam ve yatsı namazı arasında okumak tavsiye edilmiştir. Söz konusu duanın anlamı ise şu şekildedir;

  • Ey hastalık, sana Allah’ın azameti ile, izzeti ile, gücü ile, ululuğu ile, kudreti ile, tek bir ilah oluşu ile, Allah’ın katından kaleminin yazmış oldukları ile ve Allah’ın sahip olduğu güç ve kudret ile yemin ediyorum ki bu kişiyi terk et ve ondan uzaklaşmış ol.

Ameliyat öncesi ve sonrası okunacak dua listesini sizlerle paylaştık.. ALLAH şifa versin diyoruz ve burada noktalıyoruz..

Yorum yapın

en iyi