Alphan Telek kimdir? Alphan Telek kaç yaşında, nereli? Alphan Telek mesleği ne? – HY Gazete

Alphan Telek hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Peki, Alphan Telek kimdir? Alphan Telek kaç yaşında, nereli? Alphan Telek mesleği ne? Detaylar haberde.

Alphan Telek Kimdir?

Alphan Telek, Sciences Po’ya (Institut d’études politiques de Paris) bağlı Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nde (Centre de Recherches Internationales, CERI) doktora araştırmalarına devam etmektedir. Telek, CERI’de, Türkiye toplumunda son yıllarda giderek derinleşen siyasi, sosyal ve ekonomik prekaryalaşma üzerine araştırma yapmakta ve aynı zamanda Sciences Po’da lisans öğrencilerine Siyaset Bilimi ve Karşılaştırmalı Siyaset dersleri vermektedir.

Alphan Telek, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden (İng.) derece ile mezun oldu. Yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden İran ve sekülerizm konulu teziyle aldı.

Prekaryalaşma ve güvencesizlik üzerine yazdığı “Artık Hepimiz Prekaryayız” adlı bir kitabı bulunan Telek, ulusal ve uluslararası toplantılarda Türkiye siyasetine ilişkin görüşlerini dile getirmektedir. Ulusal ve uluslararası medya platformlarında popülizm, popülizm karşıtı hareketler, otoriterlik, prekarya ve gençlik üzerine birçok fikir yazısı (op-ed) bulunan Telek’in bazı yazıları Arapça, Lehçe, Yunanca ve İspanyolca’ya çevrildi.

Telek, 2017 yılından bu yana Türkiye’de medyaya hem yapımcı ve moderatör hem de yorumcu ve yazar olarak içerik ve görüş desteği sağlamaktadır.

Telek, Türkiye siyasetine ilişkin risk değerlendirmeleri ve strateji önerileri yazmakta ve politika uzmanı olarak çalışmaktadır. Telek, Türkiye’deki ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, düşünce kuruluşları ve siyasi partiler için analiz ve politika notları yazarak politika oluşturma süreçlerine destek vermektedir.

2015 yılında Avusturya’da kurulan PS:EUROPE Avrupa Siyasi ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nde Türkiye Direktörü olarak görev yaptı. 2018 yılında kurulan İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü’nün (IstanPol) hem kurucularından biri hem de halihazırda Kalkınma Programı Direktörüdür.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Ali Hakan Ağaoğlu kimdir? Ali Hakan Ağaoğlu kaç yaşında, nereli? DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı kim oldu? Ali Hakan Ağaoğlu İstanbul İl Başkanı mı oldu?

Yorum yapın

en iyi