Ahmet Gürata kimdir? Ahmet Gürata kaç yaşında, nereli? Altın Portakal seçici kurul üyesi Ahmet Gürata ne iş yapıyor? – HY Gazete




Haber albümü için resme tıklayın

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda yarışacak yapımlar açıklandı. Bu kapsamda seçici kurul içerisinde bulunman Ahmet Gürata’nın kim olduğu merak edildi. Ahmet Gürata kimdir? Ahmet Gürata kaç yaşında, nereli? Altın Portakal seçici kurul üyesi Ahmet Gürata ne iş yapıyor? İşte merak edilen o soruların cevapları…

AHMET GÜRATA KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, muhabirlik ve yayın yönetmenliği gibi görevlerde çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. Medya ve tasarım alanlarında yüksek lisans derecesini 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde aldı.

2003 yılında Londra Üniversitesi’nde, yeniden-çevrim filmler ve kültürlerarası alımlama konularını ele alan doktora teziyle doktora derecesi elde etti. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 1996-2010 yılları arasında çalıştı ve dekan yardımcılığı ile bölüm başkanlığı gibi görevler üstlendi. Daha sonra 2010-2020 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde görev aldı. Ayrıca 2018-2020 yıllarında Agder Üniversitesi’nde ve 2020-21 yıllarında Stockholm Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve ders verdi.

2022 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne katılarak Sinema ve Dijital Medya Bölümü başkanlığını üstlendi. Ayrıca “Imitation of Life: Representing and Remaking Modernity” (Seidelman & Company, 2021) adlı kitabın yazarıdır ve çeşitli uluslararası dergi ve kitap derlemelerinde makaleleri bulunmaktadır.

Film festivallerinde danışmanlık ve program yönetmenliği yapmış olan Gürata, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin uluslararası yarışma sorumlusu ve Gezici Festival’in program danışmanıdır. Sinema eleştirileri ve yazıları, özellikle Altyazı sinema dergisi olmak üzere çeşitli platformlarda yayınlanmaktadır.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Tolkien Kimdir? J.R.R Tolkien Kimdir?

Yorum yapın

en iyi