Ağrı Valisi Mustafa Koç kimdir? Mustafa Koç kaç yaşında, nereli? Ağrı Valisi kim oldu? Mustafa Koç kimdir? – HY Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’nde 57 ilde vali değişikliği yaşandı. Yapılan atamaların ardından Mustafa Koç kimdir? Mustafa Koç kaç yaşında, nereli? Ağrı Valisi kim oldu? Ağrı Valisi Mustafa Koç kimdir? soruları gündeme geldi.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

Mustafa Koç, 1976 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğmuştur. İlk ve ortaokul eğitimini Adana’nın İmamoğlu İlçesi Malıhıdırlı Köyü’nde tamamlamış, lise öğrenimini ise Rize’de tamamlamıştır. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girmiş ve 1999 yılında mezun olmuştur. 2000 yılında Siirt İline Kaymakam Adayı olarak atanmıştır.

Kariyerine Burdur Yeşilova, Denizli Çardak ve Akköy ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak başlamıştır. Ardından 2004 yılında Çorum Ortaköy Kaymakamı olarak atanmıştır. Sırasıyla Ağrı – Diyadin Kaymakamlığı, Şırnak Vali Yardımcılığı, Ağrı – Eleşkirt Kaymakamlığı, Kütahya – Hisarcık Kaymakamlığı, Konya – Bozkır Kaymakamlığı, Osmaniye – Düziçi ve Bursa Gürsu Kaymakamlığı gibi görevlerde bulunmuştur.

2022/209 sayılı Valiler kararnamesiyle Kağıthane Kaymakamlığından Niğde Valiliğine atanmış olan Sayın Mustafa Koç, evli ve üç çocuk babasıdır.

12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 18 Mayıs 2022 tarihinde Niğde Valiliği görevine başlamıştır. Mustafa Koç 10 Ağustos 2023 tarihinde Ağrı Valiliğine atandı. 

Dikkatini Çekmedi mi ?  Neslihan Yiğit Arın kimdir? Milli badmintoncu Neslihan Yiğit Arın kaç yaşında, nereli? - HY Gazete

Yorum yapın

en iyi