Masterchef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Pepeçura hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Pepeçura hazırladı. Peki, Pepeçura nedir? Pepeçura nasıl yapılır? Pepeçura nedir?
PEPEÇURA TARİFİ!
Pepeçura İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- siyah kokulu üzüm
- mısır unu
- 1 tutam tuz
- buğday unu
Pepeçura Nasıl Hazırlanır?
Üzümler ezilir, şırası alınır. Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alınmış olur. Bir kazana koyduğunuz ve kaynar hale getirdiğiniz üzüm suyuna un, yavaş, yavaş yedirilir, gerekirse şeker ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Kaselere boşaltılarak soğuk servis yapılır.