Ahmet Güneştekin kimdir? Ahmet Güneştekin kaç yaşında, nereli? Ahmet Güneştekin Venedik’ten bina mı satın aldı? Ahmet Güneştekin’in mali durumu nedir?

Ahmet Güneştekin, Venedik’in en bilinen tarihî yapılarından, Venedik Bienali’nin de gerçekleştiği sergi alanlarından Palazzo Gradenigo’yu satın aldı. Gerçekleşen bu gelişmenin ardından Ahmet Güneştekin kimdir? Ahmet Güneştekin kaç yaşında, nereli? Ahmet Güneştekin Venedik’ten bina mı satın aldı? Ahmet Güneştekin’in mali durumu nedir? soruları gündeme geldi. İşte merak edilen o soruların cevapları…

AHMET GÜNEŞTEKİN KİMDİR?

Ahmet Güneştekin, 1966 yılında Batman’da doğmuş bir sanatçıdır. Sanat kariyerine çocukluğundan itibaren dengbêjlerin hikayeleri ve şarkılarıyla büyüdüğü bir ses dünyası içinde başlamıştır. Bu erken dönem etkileşimi, mitolojik öğelerle resim yapmaya olan ilgisini şekillendirmiştir.

1997 yılında İstanbul’a taşınan Güneştekin, Beyoğlu’ndaki atölyesinde farklı üretim tekniklerini deneyerek materyal, biçim ve yüzeyle ilişkisini araştırmıştır. Sanatçının işleri, on yıl süren etnografik araştırmalarının sonuçlarına dayanmaktadır.

2003 yılında “Karanlıktan Sonraki Renkler” adlı ilk kişisel sergisiyle mitolojik unsurları güncel öğeler ve yapılarla birleştirme pratiğini sergilemiştir. Bu süreç, çocukluğunun masallarını ve seslerini sanat eserlerine dönüştürme tarzının temelini atmıştır.

2005 yılında Güneşin İzinde adlı belgesel dizisi ile geleneksel uygulamaları ve maddi kültürü incelemiş, saha araştırmaları sırasında elde ettiği fotoğraf ve sinematik görüntüleri kullanarak belgeseller üretmiştir. Ayrıca bu dönemde yerel sanatçılarla ortak sergiler düzenleyip çocuklar için atölye çalışmaları yapmıştır.

2010 yılında İstanbul’daki Güneştekin Sanat Merkezi’ni kurarak video, yerleştirme, resim ve heykel gibi farklı disiplinlerde çalışmaya başlamıştır.

2012 yılında “Yüzleşme” adlı sergisi, sanatçının İstanbul sanat çevresinde tanınmasına katkı sağlamıştır. 2013’te Venedik’teki sergisi ile uluslararası izleyici kitlesi ile tanışmış ve video yerleştirmelerini kullanarak fenomenolojik bir yaklaşımı göstermiştir.

2014 yılında New York’taki Marlborough Gallery’de sergilediği işleri, girift ve ayrıntılı çizgi katmanları, renk modülasyonları ve optik yanılsamalarla dikkat çeken heykelsi formlardan oluşmaktadır.

2015 yılında “La Pietà” adlı sergisi, tarihle iç içe geçmiş anıları çalışmalarında ele alırken konvansiyonel anlatı biçimlerini ve tarih yazımını eleştirmiştir.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Karacelasun Kimdir? İbrahim Temizoğlu Kimdir?

2017 yılında Berlin’deki Güneş Yolu sergisi, sanatçının on yıla yayılan üretimini bir araya getirmiş ve malzeme kullanımını genişletmiştir.

2018 yılında “Ölümsüzlük Odası” adlı sergi ile Göbekli Tepe kazılarından ilham alarak çalışmıştır.

2019 yılında hatırlama kültürüne ve gündelik nesneler üzerinden hatırlamaya adanmış yerleştirmelerini sergileyen sergisi ile dikkat çekmiştir.

2020 yılında heykelsel alanlarda ağırlıksızlık hissi veren derinlik ve uzama sahip işler üretmiştir.

2021 yılında Hafıza Odası (Keçi Burcu) sergisini gerçekleştirmiş ve bellek politikalarını sorgulamıştır.

2022 yılında doğal taş oluşumlarına ve metale biçim vererek heykelsel alanlara odaklanmıştır.

Yorum yapın

hilbet betmoon kalebet levabet betovis Betpark
betpark kolaybet Pradabet
en iyi