Halide Edib Adıvar PDF Ateşten Gömlek

Halide Edib Adıvar’ın ünlü romanı “Ateşten Gömlek” sonunda PDF formatında okurların beğenisine sunuldu. Bu kitap, Türk edebiyatının önemli eserlerinden biridir ve Türk Kurtuluş Savaşı’nın ayrıntılı bir anlatımıdır.

PDF formatında sunulan kitap, okurlar için oldukça pratiktir. İndirme işlemi oldukça kolay ve bu sayede cihazınızda birçok farklı yerde okuyabilirsiniz. Kitabın elektronik formatı, okuyucuların zaman ve para tasarrufu sağlamalarını sağlar.

“Ateşten Gömlek”, Türk tarihini anlatan birçok eserden farklıdır. Halide Edip Adıvar, savaşın etkilerini doğrudan hisseden bir yazar olarak, savaşın sıkıntılı atmosferini kitabına yansıtmıştır. Roman, bir Türk subayının savaşta karşısına çıkan zorlukları anlatır. Kitap, sadece Türk Kurtuluş Savaşı’nın değil, aynı zamanda insan doğasının farklı unsurlarına da yer verir.

PDF formatında okuyabileceğiniz bu kitap, herhangi bir Türk tarihine ilgi duyan okuyucular için mükemmel bir seçimdir. Hem bilgi edinmek hem de keyifli bir okuma deneyimi yaşamak için “Ateşten Gömlek” kitabını indirip okumaya başlayın.

Halide Edib Adıvar PDF Ateşten Gömlek

Ya başım boşalırsa? Cemal’in geldiği gün, annemin “Bulgarlar mütareke 43 yaptılar!” dediği gün hikâyenin ilk satırı teressüm etti 44 . Bu beni neden bu kadar rahatsız etti; Bulgar Mütarekesi niçin beni bu kadar sızlandırdı, bilmiyorum. Yalnız annemin alafranga salonunda eşyanın yerini bozacak kadar yerimi değiştirdim, dolaştım. Annem bundan başka da bir şey söylemek istiyordu, dinlemedim. Hoş… mütareke, sulh istemiyor değilim. Esasen bütün milletlerin kudurmuş gibi, boğaz boğaza, milyonlarca insanı parçalamalarını ma’nâsız buluyordum. Hele bizim harbe girmemiz bütün bütün canımı sıkmıştı. Fakat uzun harb seneleri bende yeni bir his yapmadı. Birkaç defa resmî işler için Almanya’ya gittim, geldim. Harb, siyasî kâğıt yığınlarını çoğalttı, o kadar, hayli sefalet, açlık filân da oldu. Fakat biz bunu duymadık. Annem, İzmirli zengin bir ailenin İstanbul’da büyümüş bir kızıdır; hâlâ çiftliklerinden para gelir. İtiyatlarımın 45 hiçbiri harble bozulmadı. Şimdi hikâyemden ayrıca annemi düşünüyordum. Yaşlı, alafranga, zeki bir Şişli hanımı.

Dikkatini Çekmedi mi ?  Milena'ya Mektuplar: Franz Kafka

Allahım, o Şişli Büyükada arasında ne dedikodu, ne kukla oyunları olur. Hepsi annemin salonunda başlamasa bile onun salonundan intişâr eder 46 . Ne alafranga efendiler, ne sürmeli gözlü, sinirli, süslü hanımlar gelir, gider.

Yorum yapın

hilbet betmoon kalebet levabet betovis Betpark
betpark kolaybet Pradabet
en iyi