Berber olmak isteyenler için rehberimiz var. Berber dükkanı açmak, geliri gibi konular maliyet baskısı yaratıyor. Kuaförlerin de bir işletme yapısı vardır, bu yüzden bir kuaför açmak için neler gerekir bir düşünmenizi istedim.
Erkek Kuaför açmak sadece sanatınızı icra edebileceğiniz bir yer değil, aynı zamanda ustalar ve çıraklar için de bir iş kapısıdır. Bu nedenle güzellik salonu açmak istiyorsanız işletme bilgisine ihtiyacınız var.
Bu nedenle hemen hemen her bölgede birden fazla berber bulabilirsiniz. Ayrıca kuaförler babalarımız ve yakın dostlarımız gibi hayatımızda yeri değişmeyen kişilerdir.Bize çocukluğumuzu hatırlattığı için içinden asla çıkamayacağımız bir geçmiş demektir. Saç ve sakal kesmek kolay gibi görünse de aslında tecrübe gerektiren zor işlerden biridir. Berber dükkanı işletmek için öncelikle usta bir zanaatkâr olmanız gerekir. Ustalık belgesi olmayan kişi kuaför salonu açamaz. Bir ana sertifikanız yoksa, işinize başlamadan önce bir ana sertifikaya başvurmanız gerekecektir. Bir ustalık belgesi alabilmeniz için bir ustalık belgesinin de mevcut olması gerekir. Bu formları doldurmadan berber işine başlayamazsınız. Zaten ustalık belgesi olanlar saç sakal tıraşını da bilirler. Kuaförler 12-13 yaşından beri bu sektörün içinde olan kişilerdir ve bizde buna “sıfırdan büyümek” diyoruz. Siz de onlardan biriyseniz ve kendi kuaförünüzü açmayı planlıyorsanız, yazımızı baştan sona okumanızı öneririz.
Berber Dükkanı Açmak İçin Gereken Belgeler
Kuaför salonu açma süreci çok uzun değildir. Öncelikle gerçek veya tüzel kişi olarak açılmanın mantıklı olup olmadığını analiz etmek gerekir. Eğer kozmetoloji eğitiminiz yoksa tüzel kişiliğiniz adına iş kurmanız ve sertifikalı bir güzellik uzmanı tutmanız gerekecektir.
Kuaför olarak çıraklık veya ustalık belgeniz varsa ve Esnaf ve Ticaret Odasına kayıtlıysanız işiniz çok kolay. güzellik salonu açmak için gerekli belgeler aşağıda..
- Berber işletme ruhsatı
- Vergi Levhası
- Ustalık belgesi
- Kira kontratı ve yapı kullanma izni
Kurumsal açılan kuaför nasıl açılır, ne kadar kazanılır, şartlar değişiyor. Bir iş kurmak için çeşitli belgeler gereklidir. Bu belgeler hakkında bilgi kuaförün birlikte çalıştığı muhasebeciden alınabilir. Güzellik salonu açmak için gerekli belgeler aynıdır.
Berber Dükkanı Açma Maliyeti
Berber dükkanı açmanın maliyeti, düşündüğünüz salonun büyüklüğüne ve bütçesine bağlıdır. Kiranın yüksek olduğu bir bölgede berber olmak istiyorsanız mağaza açmanın maliyeti yüksek olacaktır. Kuaförlük sadece kesim değil cilt bakımı ve ürün satışını da kapsıyor derken malzeme maliyetleri sıkıntılı.
Berber dükkanı yeri belirlenirken bölgede yaşayan müstakbel müşterilerin ekonomik durumu da oldukça önemlidir. En pahalı malzemeleri ve en pahalı hizmetleri anlamak her alan için uygun değildir. Öyleyse kuaför salonu nasıl açılır ve ne kadar kazandırır yazımızın devamındaki önerileri uygulayın.
Berber dükkanı fiyatları 80.000 ila 300.000 arasında değişmektedir. İstanbul gibi pahalı bir şehirde berber dükkanı açmanın maliyeti en az 100.000 dolardır. Yine Ankara’da berber dükkanı açmak için en az 200.000 TL harcamanız gerekiyor. Bir iş kurmanın maliyeti, sunduğunuz berber veya güzellik hizmetlerine bağlıdır.
Berber dükkanı açmak için gereken maliyetin içine neler dahil yazıyoruz;
- Açılış, şirket kuruluş masrafları,
- Berber azami malzeme masrafı,
- Dükkan kira giderleri
Berber Salon aksesuarları, berber koltuklarında kullanılan araç ve gereçleri içerir. Bu nedenle satışını yaptığımız ürünlerin, manikür ekipmanlarının veya cilt bakım ürünlerinin bu fiyata dahil olmadığını bilmelisiniz. Sadece temel ihtiyaçlarınız baz alınarak hesaplanmıştır.
Berber Dükkanı Ne Kadar Kazanır?
Bir berber ne kadar kazanıyor veya bir berber ne kadar kazanıyor sorusunun cevabı lokasyona göre değişiyor. Kuaförler İstanbul’da daha çok para kazanıyor. Diğer şehirlerin farklı kazanma yolları var. Ayrıca “berber dükkanı nasıl açılır, ne kadar kazanır” yazısında maliyetin ne kadar değiştiğini tanıttım. Yetenekliyseniz ve kanıtlanmış bir siciliniz varsa, ürününüz farklı şekilde fiyatlandırılacaktır. Örneğin İstanbul sade saç kesimi 100 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. Bir kuaför salonunun geliri deneyim, reklam, müşterilerinin satın alma gücü gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Kuaför salonlarının gelir konusunda yaptığı en yaygın hatalardan biri de çalışan sayısıdır. Bir Berber dükkanı salonunda manikürcü, ağdacı, kuaför gibi her personel maliyeti artırır. Salon geliri satış kadar yüksek değil…
Yukarıdaki ipuçlarını takip ederseniz, berber veya kuaför salonunuzdan kısa sürede iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca, istikrarlı bir müşteri kitlesine sahip olacaksınız. Verdiğimiz tavsiyeler öncelikle sizi düzenli bir müşteri yapmaya yöneliktir. Erkek berber sadakati diye bir olgu vardır. Erkekler o kadar kolay kuaför değiştirmezler. Müşterilerinize kendilerini biraz sevdirebilirseniz bu işten para kazanmanız mümkün değil.